Gündem Pelin Kaya için Malta'da adalet yürüyüşü

Pelin Kaya için Malta'da adalet yürüyüşü

Paylaş
Pelin Kaya için Malta'da adalet yürüyüşü

Malta’da 30'uncu yaş günü için arkadaşlarıyla kutlama yaptıktan sonra kaldırımda yürürken bir otomobil sürücüsü tarafından ezilerek can veren Pelin Kaya için bugün Malta'da adalet yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Pelin Kaya’nın ölümüne neden olan otomobil sürücüsünün en ağır cezayı alması için sevenlerine ve Malta halkına yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. Adalet talebinin dile getirileceği yürüyüş, Malta Valetta Parlamento binası önünde saat 19.00'da başlayacak. Yürüyüş, St. Elmo’da sona erecek.

Haberin Devamı
Pelin Kaya için Malta'da adalet yürüyüşü

AİLESİ SÜRÜCÜNÜN ÜST MAHKEMEDE YARGILANMASINI İSTİYOR

Pelin Kaya'yı otomobiliyle ezerek öldüren sürücü Jeremie Camilleri 12 yıl kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Camilleri 4 ayda 10 defa hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanıkların dinlenmesine devam ediliyor. Ancak Pelin Kaya'nın ailesi, sürücü Camillieri'nin hiç tanımadığı birine karşı kasten ve vahşice gerçekleştirdiği kazanın yargılamasının, 25 yıla kadar ceza alma ihtimalinin bulunduğu üst mahkemede görülmesini istiyor. Yürüyüşün amacı da bu davaya dikkat çekmek.

DUYGU'YU BİLEREK EZDİ

Malta'da meydana gelen trafik kazasında 33 yaşındaki Fransız kökenli Malta vatandaşı Jeremie Camilleri ülkede mimar olarak çalışan Pelin Kaya'ya (30) aracı ile çarptı. Kaza sonrası Camilleri polise direndi ve toplanan kalabalığa saldırdı. Yerde yaralı halde yatan Kaya'ya da taş atan Camilleri polis tarafından şok tabancası ile etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Cinayet gibi kazaya neden olan Camilleri’nin aşırı derecede alkol ve kokain aldığı tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan Camillieri’nin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verildi. Kaya’nın iş yerinde çok sevildiği ve o gece doğum gününü kutladığı öğrenildi.

Malta’da Türk vatandaşı Pelin Kaya'yı aracıyla ezen Fransız kökenli Malta vatandaşının çıkarıldığı mahkemede kasten öldürmeden tutuklu yargılanmasına karar verildi. İç mimar olarak çalışan Pelin Kaya, 30 yaşına bastığı gün trafik kazasında hayatını kaybetmişti.