Gündem Pervari'de mayın patladı: 1 asker yaralı

Pervari'de mayın patladı: 1 asker yaralı

Paylaş
Pervari'de mayın patladı: 1 asker yaralı

Pervari'de mayın patladı: 1 asker yaralı

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Palamutlu Köyü yakınlarında mayın patlaması sonucu 1 uzman onbaşı yaralandı. Eruh İlçesi yakınlarındaki Çırav Dağı'nda arazi aramasına çıkan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Pervari'de 2 koy korucusunu şehit eden, 2'sini de yaralayan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar aralıksız sürüyor. Palamutlu Köyü kırsal kesiminde dün akşam yapılan arama tarafa faaliyetleri sırasında teröristlerin araziye döşediği mayına basan piyade uzman onbaşı Mesut Engin Demir, yaralandı. Yaralı asker helikopterle Siirt Askeri Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

ERUH'TA ÇATIŞMA

Siirt'in Eruh İlçesi yakınlarındaki Çırav Dağı'nda arazi arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında dün akşam çatışma çıktı. Teröristlerin kurduğu pusuda açılan ateşe güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışma yaşandı. Yaklaşık yarım saat süren çatışma ardından teröristler, karanlıkta Çırav Dağı'nın ormanlık ve dağlık alanlarına doğru kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirilmek için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

Bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirilirken, teröristlerin kaçış yolları tutuldu. Teröristlerin bulunabileceği derin vadiler ise Kobra helikopterler tarafından bombalanıyor.

Turan KOYUNCU/SİİRT, (DHA)