Gündem Prens Charles ve Diana evliliğini bitiren röportaj! Bir cümle sonrası boşandılar

Prens Charles ve Diana evliliğini bitiren röportaj! Bir cümle sonrası boşandılar

Paylaş
Prens Charles ve Diana evliliğini bitiren röportaj! Bir cümle sonrası boşandılar

İngiltere'nin en uzun süre hizmet veren hükümdarı Kraliçe II Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Charles tahta çıkacak. Charles'in Prenses Diana'dan sonra evlendiği Camilla ise kraliçe unvanını aldı. Camilla'nın İngiliz halkının sevgisini tam olarak kazanamamış biri olarak tasvir edilmesinin nedeni ise Prenses Diana'nın verdiği bir röportaj. Dünya gündemine bomba gibi düşen röportajda Diana'nın söylediği o cümle Charles'la boşanmasına neden oldu.

Derleyen: Büşra Özbelli /Posta.com.tr - İngiltere'nin en uzun süre hizmet veren hükümdarı ve dünya tarihinin en uzun süre hüküm süren ikinci hükümdarı olan Kraliçe II Elizabeth 96 yaşında yaşama veda etti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN TRUSS AÇIKLAMASINDA KRAL 3. CHARLES UNVANINI KULLANDI

Başbakanı Liz Truss, Kraliçe’nin ölümüyle ilgili “Bugün Taç, bin yıldan fazla bir süredir olduğu gibi, yeni hükümdarımıza, yeni devlet başkanımız Majesteleri Kral III. Charles'a geçiyor” dedi.

Yeni Kral 3. Charles ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Annem Majesteleri Kraliçe'nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır. Sevilen bir hükümdarın ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz. Onun kaybının tüm ülkede, diyarlarda ve İngiliz Milletler Topluluğu'nda ve dünyadaki sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum. Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, Kraliçe'nin bu kadar geniş çapta gördüğü saygı ve derin sevgi hakkındaki bilgimiz sayesinde teselli ve destek bulacağız." 

Haberin Devamı

İNGİLTERE KRALI OLAN CHARLES KİMDİR?

Prenses Elizabeth ve Prens Philip'in ilk çocuğuydu. O doğduktan dört yıl sonra annesi Kraliçe olarak tahta çıktı. 1977'de İngiliz soylu ailesine mensup Diana Spencer ile tanıştı. Aralarındaki ilk kıvılcım ortaya çıktığında Charles 29, Diana 16 yaşındaydı.

CHARLES İLE DİANA'NIN DÜĞÜNÜNÜ YÜZBİNLERCE KİŞİ CANLI OLARAK İZLEDİ

İkili, 29 Temmuz 1981'de St Paul Katedrali'nde evlendi. Peri masalını yüzbinlerce kişi televizyondan canlı olarak izledi. 

EVLİLİĞE DÜŞEN YASAK AŞK GÖLGESİ: CAMİLLA PARKER BOWLES

Bu evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Ancak masal uzun sürmedi. Prenses Diana, kısa sürede İngiliz halkının sevgilisi olsa da evliliklerinde üçüncü bir kişinin gölgesi vardı: Camilla Parker Bowles.

ESKİ AŞKI CAMİLLA'YI HİÇ UNUTMADI

O aslında Galler Prensi Charles'ın büyük aşkıydı. Charles ile Camilla; yıllar önce beraberlik yaşamış ve ayrılmıştı. Prens Charles, onu hiç unutmadı.

Camilla'nın Prens Charles'la 24 yaşında bir polo maçında tanıştığı söylense de bazı kaynaklarda ikilinin Charles Cambrige'deki öğrencilik zamanından beri birbirini tanıdığı söyleniyor.

Charles ve Camilla bir buçuk yıl boyunca arkadaş olmuş ve bu arkadaşlık zaman içerisinde aşka dönüşmüş.

Haberin Devamı

AİLESİ CAMİLLA İLE EVLENMESİNE ONAY VERMEDİ

Tüm bunların ardından ailesinin Camilla olan ilişkisine onay vermeyeceğini bilen Charles, 7 aylığına Karayipler'e giderek Camilla'ya olan duygularını sakladı.

Charles'in gitmesinin ardından 2 ay sonra Andrew Parker Bowles'a nişanlanan Camilla, kısa süre sonra da evlenmiştir. Charles'in büyükannesinin de katıldığı düğünün ardından 1 yıl sonra Camilla'nın bir oğlu, 4 yıl sonra da bir kızı olmuştur.

İddialara göre kızının doğumunun ardından yeniden Charles ile görüşmeye başlayan Camilla, amcası Lord Mountbatten'ın ölümüyle yas tutan Charles'a o dönem baya destek oluyordu.

"DAİMA SADIK KALDIM"

Bu ilişki Charles'ın 1981 yılında Diana ile evlenmesine kadar sürdü. Charles, evliliğinin ardından Camilla ile yine pek çok tiyatro, maç ve parti gibi etkinliklerde birlikte görülse de eşi Diana'ya daima sadık kaldığını söylüyordu. Aradan geçen uzun bir sürenin ardından Andrew ve Camilla boşandıklarını açıkladı.

DİANA DÜĞÜNÜ İPTAL ETMEK İSTEDİ AMA...

Haberin Devamı

Diana, düğününe kadar Prens Charles ile Camilla Parker-Bowles arasındaki ilişki konusunda oldukça düşünceliydi. Diana'nın biyografi yazarı ve yazarı Andrew Morton'a göre, prens Camilla'ya düğünden önce bir hediye verdiğinde, Diana kız kardeşlerine düğünü iptal etmek istediğini söyledi. Kız kardeşleri, kraliyet evliliğinden vazgeçmek için çok geç olduğunu söyleyerek onu devam etmeye zorladı.

DİANA'NIN RÖPORTAJI: BU EVLİLİKTE ÜÇ KİŞİYDİK BU YÜZDEN BİRAZ KALABALIKTI

1996 yılında Prenses Diana, basına ses getiren açıklamalarda bulundu ve açıklamanın ardından kısa süre sonra Charles ile hızlı bir şekilde boşandılar. Diana'nın söylediği ve Charles'la boşanmasına neden olan o cümle şöyleydi; “Bu evlilikte üç kişiydik, bu yüzden biraz kalabalıktı.”

Prenses Diana 1997'de bir trafik kazasında öldüğünde Camilla'nın hiçbir zaman Charles ile evlenemeyeceği konuşulmuştu.

CHARLES 2005'TE CAMİLLA İLE EVLENDİ

Diana'nın ölümünün ardından 2 yıl sonra Camilla ve Charles ilk kez bir çift olarak kamuoyu önüne çıktılar ve ilişkileri 6 yıl devam etti. 2005 yılına gelindiğinde Charles ile nişanlanıp kısa süre sonra da evlendiler. Charles'ın Galler Prensi olmasından dolayı Camilla ise Galler Prensesi oldu. Fakat Galler Prensesi unvanı Prenses Diana'ya ait olduğu için Camilla Cornwall Düşesi oldu.

Haberin Devamı

Charles ve Dianana'nın evliliğinin sona ermesinden sorumlu tutulan Camilla, İngiliz halkının sevgisini tam olarak kazanamamış biri olarak tasvir ediliyor.