Gündem Prof. Dr. Orhan Şen: Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın

Prof. Dr. Orhan Şen: Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın

Paylaş
Prof. Dr. Orhan Şen: Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın

Sakarya'da yoğun sis nedeniyle yaşanan zincirleme kaza sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Şen sisli havanın pazar gününe kadar devam edeceğini belirterek 'Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın' dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya mevkiinde yoğun sisin etkisiyle meydana geldiği iddia edilen kazada 10 kişi hayatını kaybederken, 59 kişi yaralandı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sis uyarısı yaparak yola çıkacak vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Şen'in yaptığı açıklama şöyle;

"Sis ulaşımda en etkili meteorolojik hadisedir. Birinci etki yolda kayganlığı arttırır. İkincisi görüş mesafes. Tabii sürücü cahilliği bunun üzerinde ve en etkili olandır. Kazadaki fren izlerine baktim. Takip mesafesinin akılalmaz kısa olduğu anlasılıyor. Sis pazar gününe kadar devam edecek nerelerde. İstanbul, Bolu Ankara, Balikesir oto yollari. Ankara, Konya, Antalya, Izmir ( Afyon Eskisehir) yollarinda. Niğde, Konya, Karaman, Kayseri. Önümüzdeki 3 gün gece yola cikmayın bu yollarda. Tatile gidiyorsunuz belki ama başka yere gitmeyin"

YURTTA HAVA DURUMU

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Aralık Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzarın ise; genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, bu illerin 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.