Gündem Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir? Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük neden vefat etti, hastalığı neydi?

Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir? Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük neden vefat etti, hastalığı neydi?

Paylaş
Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir? Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük neden vefat etti, hastalığı neydi?

Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Birçok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu yapan ünlü şahsiyet için Cumhurbaşkanı Erdoğan’da taziye mesajı yayınladı. Peki, Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir? Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte detaylar…

Prof. Dr. Raşit Küçük, hayatını öğrenci yetiştirmeye ve eser vermeye adayan isimler arasında yer alıyordu. Yaşamı boyunca yaptığı çalışmalarla ödüllere layık görülen ve hadis ve siyer alanlarına büyük katkıda bulunan Prof. Dr. Raşit Küçük Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı olarak da görev yapmıştı…

Haberin Devamı

PROF. DR. RAŞİT KÜÇÜK NEDEN VEFAT ETTİ, HASTALIĞI NEYDİ?

76 yaşında hayat gözlerini yuman Prof. Dr. Raşit Küçük’ün yaklaşık üç yıldır tedavisi devam ettiği öğrenildi.

Prof. Dr. Raşit Küçük için bugün (22 Kasım 2022 Perşembe) Fatih Camisi’nde ikinci vakti cenaze namazı kılınacak ve din alimi Küçük’ün naaşı Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek.  

RAŞİT KÜÇÜK KİMDİR?

Prof. Dr. Raşit Küçük, 1947 yılında Antalya'da dünyaya geldi. 1966 yılında Antalya İmam-Hatip Okulu’ndan, 1970 yılında ise Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olan Raşit Küçük, 1975 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Hadis ve İslam Ahlakı öğretim görevliliğine atandı, 1981 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne geçti.

Doktora çalışmasına 1979 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde başlayan Raşit Küçük, doktorasını 1983 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.

Haberin Devamı

Raşit Küçük’ün kaleme aldığı “Kur’an ve Sünnette Sevgi Kavramı-Özellikle Allah Sevgisi-” çalışması, “Sevgi Medeniyeti” adıyla kitaplaştırıldı ve 1990 yılında yayımlandı. Eser, aynı yıl, Türkiye Yazarlar Birliği’nin fikir dalında Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

1997 senesinde doçent, 2003’de profesör olan Prof. Dr. Küçük, 2011-2014 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevinde yer aldı. Sonrasında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanlığı görevini üstlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlmî ve akademik çalışmalarıyla hadis ve siyer alanlarına büyük katkıda bulunan, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum. Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın cenaze namazı bugün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak ve naaşı Fatih Camii Haziresine defnedilecektir. Muhterem hocamızın mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da Prof. Dr. Raşit Küçük için bir taziye mesajı yayınladı. Bakan Koca mesajında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Hastalığı sebebiyle uzun süredir tedavi gören, hayatını eser vermeye ve öğrenci yetiştirmeye adamış olan din âlimi Prof. Dr. Raşit Küçük ebedi âleme göçtü. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, tüm öğrencilerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."