Gündem Profesörlerin İstanbul depremi kavgası! Kime inanacağımızı şaşırdık

Profesörlerin İstanbul depremi kavgası! Kime inanacağımızı şaşırdık

Paylaş
Profesörlerin İstanbul depremi kavgası! Kime inanacağımızı şaşırdık

İstanbul'da beklenen büyük depremle ilgili Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Şener Üşümezsoy arasında polemik çıktı. Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde büyük depremin beklendiği fay hattının ölü olduğunu büyük bir deprem tehlikesi yaratmadığını iddia eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'u isim vermeden eleştirdi. Görür'ün sözlerine Üşümezsoy'dan da yanıt verdi.

İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem beklendiği ve acil şekilde tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen deprem uzmanları her fırsatta uyarılarını yapıyor.

Haberin Devamı

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, son günlerde Marmara'da peşi sıra meydana gelen depremleri değerlendirdi. Naci Görür'e Üşümezsoy'un "Adalar’da böyle bir fay yok, bazı insanlar rant uğruna böyle bir fay hattı olduğundan bahsediyorlar" ifadeleri soruldu.

"HİÇ YAYIN YAPMAYAN BİLİM ADAMI DEĞİLDİR"

Görür şöyle konuştu: "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir. İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir."

Haberin Devamı

"BİLİMSEL MAKALE YAZMASINI BEKLİYORUM"

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da Naci Görür'ün bu sert açıklamasına yanıt verdi. 'Marmara'daki fay hattının ölü bir fay olduğunu iddia edenler bilim adamı değildir' diyor. Bu çok ağır bir suçlama. Ben bu iddiamı bilimsel verilere dayanarak ortaya attım. Görür'ün de aynı verileri inceleyip, bana karşı bir bilimsel makale yazmasını bekliyorum." dedi.

ÜŞÜMEZSOY İSTANBUL'DA 7 VE ÜZERİ DEPREM OLMAYACAĞINI İDDİA EDİYOR

Üşümezsoy "İstanbul’da 7 ve üstü deprem olmayacak. Çünkü Marmara Depremi ile ilgili malumatlar çürütüldü. Yegane risk Kumburgaz çukurunda, orada da 6-6 buçuk arası deprem bekleniyor” demişti.

Şener Üşümezsoy: "Adalar fayı ölü bir fay ve aktif değil"