Gündem Rahat uyu Mehmetçik

Rahat uyu Mehmetçik

Paylaş
Rahat uyu Mehmetçik

Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Yusuf Ataş’ın, son görüntülerinde "Eğer ölürsem lösemili bir kız çocuğuna hayatı boyunca bakın" sözleri üzerine, binlerce vatandaş şehidin vasiyetini yerine getirmek için bağış kampanyası başlattı. Bağış yağmuru karşısında LÖSEV, "Şehidimizin vasiyeti boynumuzun borcu, ayrıca bağış yapmanıza gerek yok" diye açıklama yaptı.

Piyade Astsubay Yusuf Ataş (21) dün memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlanırken, vasiyetini söylediği görüntüler herkesi duygulandırdı. Ataş çektiği videoda "Hayatta en çok istediğim şey bir kız çocuğumun olması. Eğer ölürsem lösemili bir kızın hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Vasiyetim budur. Bir de bayramda annemin, babamın elini öpün" diyordu. Bunun üzerine dün binlerce vatandaş LÖSEV’e bağış gönderdi. Bağış yapan vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından da bunu paylaştı.

Haberin Devamı
Şehidin vasiyeti yürekleri dağladı Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın vasiyetini içeren görüntüler ortaya çıktı. Ataş vasiyetinde lösemili bir kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarının karşılanmasını ve bayramlarda anne ile babasının ziyaret edilerek ellerinin öpülmesini istedi.

İSTEDİĞİ GİBİ OLACAK

Kampanya çığ gibi büyüyünce LÖSEV açıklama yapmak durumunda kaldı. Açıklamada "Değerli halkımız lütfen bağış yapmayınız. Söz veriyoruz. Lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur" denildi. POSTA'ya konuşan LÖSEV yetkilileri "Her şey şehidimizin istediği gibi olacak. Bu konu için özellikle bağış istemiyoruz. Onun kalbini bir değil, yüzlerce lösemili kız çocuğumuzun göğsünde yaşatacağız. Bize güvenin" dedi.

Askeri uçakla Elazığ Havalimanı’na getirilen Yusuf Ataş’ın naaşı, top aracına konularak tören mangası eşliğinde taşındı. Kovancılar'da aile kabristanında defnedildi. 1.5 aylık astsubay olan Ataş ilk görevinde şehit düştü.

Haberin Devamı

LÖSEV DEVREDE

Şehidin babası Necat Ataş dün LÖSEV'den kendilerinin arandığını belirterek "Evladımın vasiyeti üzerine bir kız çocuğu bulunmuş. En kısa zamanda bizimle irtibata geçecekler. Oğluma nasip olmadı görmek, bize nasipmiş" dedi.