Gündem Rahat uyu Şule! Kadın mücadelesi büyük bir zafer kazandı

Rahat uyu Şule! Kadın mücadelesi büyük bir zafer kazandı

Paylaş
Rahat uyu Şule! Kadın mücadelesi büyük bir zafer kazandı

Kadına karşı erkek şiddetinin sembol isimlerinden Şule Çet'in katillerinin cezası artık kesinleşti. Çağatay Aksu'ya verilen müebbet ve 12.5 yıl, Berk Akand'ın aldığı 18 yıl 9 aylık hapis cezaları Yargıtay tarafından onandı. Şule'nin kanı yerde kalmadı, kadın mücadelesi büyük bir zafer kazandı.

23 yaşındaki Şule Çet, Ankara'da Gazi Üniversitesi Tekstil Tasarımı Bölümü'nde okuyordu. Genç kız, eğitim masraflarını çıkarabilmek için yarı zamanlı bir iş arıyordu. Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand (33) ile bu vesileyle tanıştı. Aksu ve Akand, Şule'yi 28 Mayıs 2018 akşamı iş görüşmesi bahanesiyle yemeğe çağırdı. Ardından "Görüşmeye ofiste devam edelim" diye Ankara Yelken Plaza'ya götürdüler.

Haberin Devamı

İNTİHAR DEDİLER

Şule 29 Mayıs günü, sabaha karşı plazanın 20'nci katından düşerek öldü. Aksu ve Akand, olayın intihar olduğunu iddia etti. Adli kontrolle serbest bırakıldılar. Kamuoyu sessiz kalmadı, sosyal medyada "Şule için adalet" kampanyası başlayınca iki zanlı tutuklandı. Zanlıların, Şule'ye tecavüz etmek istediği, bunu reddedince de genç kızı 20'nci katın penceresinden aşağı attıkları ortaya çıktı.

ŞULE'NİN ZAFERİ

Duruşmalar boyunca mahkemeyi kandırmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar. Sonunda Çağatay Aksu cinayet suçundan müebbet, cinsel saldırı suçundan da 12.5 yıl hapis cezası aldı. Arkadaşı Berk Akand'a da cinayete ve cinsel saldırıya yardım suçlarından 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Kararı önce istinaf onadı. Dün de Yargıtay'dan onama gelince iki katilin hapisten çıkma olanağı kalmadı.

Haberin Devamı