Gündem Reina saldırganı sevgilisiyle Google Translate kullanarak konuşmuş

Reina saldırganı sevgilisiyle Google Translate kullanarak konuşmuş

Paylaş
Reina saldırganı sevgilisiyle Google Translate kullanarak konuşmuş

Reina saldırısı soruşturmasında, terörist Abdulkadir Masharipov’un imam nikahı kıydığı Tene Traone'nin de aralarında olduğu 5 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Abdulkadir Masharipov ile Tene Traone'nin Google Translate’i kullanarak anlaştığı tespit edildi

Reina saldırganı DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov ile İstanbul Esenyurt’taki hücre evinde birlikte yakalanan ve teröristin, "Dini nikahlı eşim” dediği Fransa vatandaşı Tene Traone’nin de arasında olduğu 5 şüpheli tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Mahkemeye sevk yazısında Tene Traone’nin Suriye’ye geçmek için çatışma bölgesine geçmek üzere Esenyurt’taki evde beklediği belirtildi.


GOOGLE'IN ÇEVİRİ UYGULAMASINI KULLANMIŞLAR



Sevk yazısında ayrıca Tene Traone’nin saldırgan Abdulkadir Masharipov ile Fransızcada Rusçaya, Rusçadan da Fransızcaya çeviri yapan Google Translate’i kullanarak anlaştığının tespit edildiği anlatıldı.

SURİYE’YE KAÇACAKLARDI


Şüpheli Tene Traone’nin telefonunda yapılan incelemelerde bazı ses dosyalarının bulunduğu, bu ses dosyalarının da örgütsel görüşmelerin yapıldığı da sevk yazısında anlatıldı. Saldırgan Abdulkadir Masharipov’un yakalandığı evde bulunan Somali vatandaşı Aysha Mohammed de tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mohammed’in de Suriye’deki çatışma bölgesine geçmek için Esenyurt’taki evde olduğu belirtildi.