Gündem Rekortmen müdür! 12 üniversite bitirdi, hedefi Guinness

Rekortmen müdür! 12 üniversite bitirdi, hedefi Guinness

Paylaş
Rekortmen müdür! 12 üniversite bitirdi, hedefi Guinness

"Öğretmen öğretmen olabilmesi için öğrenci kalmalıdır" sözünü ilke edinen Samsun Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpaslan Yüksel, farklı bölümlerde 12 üniversite bitirdi. Halen dört üniversitede eğitimine devam eden Yüksel’in hedefi, 17. üniversiteyi bitirip, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek.

Okuma azmiyle hayranlık uyandıran Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpaslan Yüksel, 47 yıla ilk ve orta öğretimin yanı sıra fizyoterapiden kamu yönetimine, tarihten sosyal medyaya kadar farklı bölümlerde 12 üniversite sığdırdı. Halihazırda 4 üniversitede 4 farklı bölüm okuyor. Bazı okullardan eşi ve oğluyla birlikte mezun olmuş. Üç çocuğundan en büyükleri olan oğlu Melikşah 3 üniversite bitirmiş, eşi Sevgi Yüksel üçüncü üniversitesini okuyor. Müdür Yüksel’in hedefinde mezun olduğu üniversite sayısını 17’ye çıkarmak var.

Haberin Devamı

YOL GÖSTEREMEYEN LEVHA

Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2001’de mezun olduktan sonra öğretmenliğe başladığını anlatan Alpaslan Yüksel şunları söyledi: “Okuduğum bir kitaptaki şu cümle kaldı aklımda; ‘Bir öğretmen öğrenmeyi kesince, öğretmeyi de keser, sabitleşir. Yol gösteremeyen bir işaret levhası olur. Öğretmen öğretmen olabilmesi için öğrenci kalmalıdır’. Bu söz beni çok etkiledi, tekrar üniversite okumaya başladım. Bundan sonraki hedefimde şu anda İtalyan bir vatandaşta olan Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki 16 üniversite rekorunu kırmak var.”

BU BÖLÜMLERDE OKUYOR

19 Mayıs Üniversitesi:
Arkeoloji
İstanbul Üniversitesi:
Rekreasyon
Anadolu Üniversitesi:
Yaşlı Bakımı
Ankara Üniversitesi:
Laborant ve Veteriner Sağlık

Haberin Devamı