Gündem Reuters: Sultanbeyli saldırısını PKK üstlendi

Reuters: Sultanbeyli saldırısını PKK üstlendi

Paylaş
Reuters: Sultanbeyli saldırısını PKK üstlendi

İngiliz haber ajansı Reuters'a göre Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne dün gece düzenlenen bombalı saldırı ve ardından çıkan çatışmada bir polisin şehit edilmesi olayını PKK üstlendi. Saldırıyı dün de Halk Savunma Birliği adlı bir örgüt üstlenmişti

Terör örgütü PKK'nın internet sitelerinden birinde yer alan açıklamada saldırıları gerçekleştiren 3 örgüt üyesinin saldırılar sırasında öldüğü belirtildi.

Pazartesi gecesi Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla; gündüz saatlerinde ise olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine silahla saldırı düzenlenmişti. Silahlı saldırıda Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit olmuştu. Saldırılarda üç polis memuru ve yedi sivil de hafif yaralanmıştı.



İstanbul Valiliği’nin dünkü açıklamasına göre iki saldırı sonrasındaki operasyonlarda üç terörist öldürülmüştü.

Sultanbeyli saldırısını dün Halk Savunma Birliği adlı örgütün üstlendiği açıklanmıştı. Örgüt daha önce de İslamcı İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen Adımlar dergisinin Kağıthane’deki bürosuna yönelik 26 Mart 2015’de gerçekleştirilen bombalı saldırıyı da üstlenmişti. Bu saldırıda da 1 kişi hayatını kaybetmişti.