Gündem Rukiye nasıl kurtulur?

Rukiye nasıl kurtulur?

Paylaş
Rukiye nasıl kurtulur?

Adana'da birlikte yaşadıkları ağabeyinin evinden kovulan Berfedan Altın ile 9 aylık hamile eşi Rukiye Doğan, sokakta kalakaldı. Derme çatma çadırda battaniyerle kışı geçiren Rukiye "Bebeğim doğdu doğacak. Yavrumuza nerede bakacağız?" diye isyan etti.

Seyhan Dağlıoğlu Mahallesi'nde yaşayan seyyar satıcı Berfedan Altın (29) ile Rukiye Doğan (28) geçen yıl, Altın'ın ağabeyinin müstakil evinin birinci katına yerleşti. Beş ay önce ağabey, kardeşini ve o sırada dört aylık hamile olan Rukiye Doğan'ı evden kovdu. Maddi durumları iyi olmayan çift, mahalle arasındaki boş bir araziye derme-çatma çadır kurup yaşamaya başladı. Çadırın önünde meyve-sebze satan çifte, mahalleli de destek oluyordu. Ancak yine bir ev kiralamaya paraları yetmedi.

Haberin Devamı

BELEDİYE DE 'ÇIKIN' DEDİ

Doğumu yaklaşan Rukiye Doğan, çadırda kışı zor şartlar altında geçirdiklerini söyleyerek "Gidecek yerimiz yok" deyip gözyaşlarına boğuldu. Kocası Berfedan Altın "Eşimle evlenmeye karar verdiğimizde ailem 200 gram altın takmak yerine ağabeyimin iki katlı evinin bir katında oturmamı istedi. Ağabeyim bir süre sonra bizi evden kovdu. Belediye de çadırı kaldırmamız için ay sonuna kadar süre verdi. Konteynerimiz olsa belki yer sorunumuz çözülürdü" dedi. 

Çift yaşadıkları yeri gösterdi.