Gündem Rus maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı!

Rus maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı!

Paylaş
Rus maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı!

PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin şehit olması üzerine Rus maslahatgüzarı bakanlığa davet edildi.

Dışişleri Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Suriye'nin PYD/PKK bölgesinden keskin nişancı tarafından açılan ateş sonucu şehit olan asker için Rus maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na davet edildiğini açıkladı.


KESKİN NİŞANCI ATEŞİYLE ŞEHİT OLMUŞTU


Hatay'da Reyhanlı Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı'nda görevli Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı er Hüseyin Koroç, dün nöbet görevi sırasında Suriye'deki terör örgütü PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştu.


RUSYA'DAKİ PYD OFİSİ


Sözcü Müftüoğlu, Rusya'dakİ, PYD ofisi için de, "Oradaki ofisin kapatılması konusundan Rusya'dan adım atılmasını bekliyoruz" dedi. Öte yandan Rusya'nın ve diğer müttefiklerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğini ve Rus askerlerin YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların hoş olmadığını belirtti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolündeki bölgeleri temsil ettiği bildirilen bir ofis açılmıştı. “Batı Kürdistan Temsilciliği” adıyla tanıtılan ofisin, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye sınır olan ve PYD tarafından "Cezire", "Kobani" ve "Afrin" "kantonları" olarak adlandırılan bölgeleri temsil ettiği açıklanmıştı.


UÇUŞTA ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI


Müftüoğlu, uçaklarda elektronik cihazlara getirilen yasaklarla ilgili de, "Önceden ayrıntılı bilgi verilmeksizin atılan adımlar istenmeyen tartışmalar getirecek. Normal yolcuları cezalandırmak yerine tehdit yaratanlar konusunda önlem almak yeterli olacaktır" ifadelerini kullandı. "İstanbul Atatürk Havalimanının ve Türk Hava Yollarının bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir" diyen Müftüoğlu, "Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.,


NE OLMUŞTU?


ABD, 8 ülkeden doğrudan uçuşlarda boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları yolcuların yanlarına almalarını yasaklayan bir karar almış, hemen ardından İngiltere hükümeti de Türkiye dahil 6 ülkeden Birleşik Krallık'a doğrudan yapılan uçuşlarda, yolcuların bazı elektronik cihazları kabine almasının yasaklandığını duyurmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner,"Bu karar, belirtilen havaalanlarından güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızacağı tehlikesi sonucu alınmıştır" açıklamasını yapmıştı.

ÇAVUŞOĞLU: YASAKLA BU İŞ OLMAZ!


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin "Bir endişe varsa güvenlikle ilgili birimlerimiz bir araya gelip tedbirleri almamız lazım. Yasaklamalarla bu iş olmaz. Bir DEAŞ teröristi herhangi bir yerden binebilir. Önemli olan, onların bindiği yerlerde gerekli tedbirleri alabilmektir" şeklinde konuşmuştu.


İNGİLTERE UYGULAMAYI BAŞLATTI


İngiltere’nin elektronik cihaz yasağının ilk uygulaması İngiliz havayolu şirketi British Airways tarafından Atatürk Havalimanı’nda bugün başlatıldı.



ABD uçuşlarında ise uygulama Cuma 24 Mart tarihinde başlayacak.