Gündem Rütbesi sökülen albay Dağlıca görüntülerini yayınladı

Rütbesi sökülen albay Dağlıca görüntülerini yayınladı

Paylaş
Rütbesi sökülen albay Dağlıca görüntülerini yayınladı

Verdiği emir nedeni ile bir üsteğmenin şehit olmasından sorumlu tutulan ve rütbeleri sökülen albay Dağlıca'daki görüntüleri yayınladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 21 Ekim 2007 tarihinde 12 askerin şehit olduğu, 17 askerin yaraladığı, 8 askerin de kaçırıldığı PKK'nın 4 yıl önceki Dağlıca baskını sırasında tabur komutanı olan Onur Dirik, saldırıdan yaklaşık 5 ay sonra aynı bölgede yaşandığını belirttiği teröristler ile çıkan çatışma görüntülerini sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaştı.

Haberin Devamı

Dirik, paylaştığı görüntülerle ilgili olarak "4 yıl önce olan bazı şeyleri belki izlemek istersiniz. Devamı gelecektir. Saygılarımla" dedi. Görüntülerde taciz atışının yaşandığı bölge top atışına tutulduğu görülüyor. Dirik çatışma sırasında en önde durarak sürekli telefonla konuşuyor. Yaklaşık 6 dakika süren görüntülerin son bölümünde ise Dirik'in askerlere yaptığı konuşma bulunuyor.

Dağlıca baskınında yarbay rütbesindeyken, daha sonra albay olan Dirik, teröristlerin döşediği mayını eliyle imha etmesi için emir vererek bir üsteğmenin şehit olmasından sorumlu tutulmuş ve rütbeleri sökülmüştü.

DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6425","6425","201112","6425-1.jpg");