Gündem Rüzgarla dans eden kadınlar! Evde videolardan öğrenen de var, tatil planı yapıp tutulan da

Rüzgarla dans eden kadınlar! Evde videolardan öğrenen de var, tatil planı yapıp tutulan da

Paylaş
Rüzgarla dans eden kadınlar! Evde videolardan öğrenen de var, tatil planı yapıp tutulan da

Son yıllarda motosiklet üzerindeki erkek hegemonyayı kıran kadınlar, iki teker sevdalarını çekinmeden rahatça yaşıyor. Bunların arasında evde video izleyerek motosiklet kullanmasını öğrenen hemşireden, çocukluk ya da geç gelen aşkları olarak gören makine mühendisine kadar çeşitli mesleklerdeki kadınlar da var. Motosikletçi kadınlar iki teker üzerinde en yakın dostları olan rüzgarı ve adrenalini Posta.com.tr'ye anlattı.

Barış SÖZAL - Posta.com.tr | Kadın motosikletçilere son yıllarda daha sıkça rastlanabiliyor. Motosiklette erkek tekelini kırarak ‘biz de varız’ diyen kadınlar, hissettiklerini, yaşadıklarını ve buldukları ilginç çözümleri bizimle paylaştı.

Haberin Devamı

Cesur ve öz güveni yüksek kadınlar, kendilerini bu erkek alanı olarak gösterilen motosiklette de kanıtladı. Kimi kadın için çocukluk hayali, kimi kadın için geç gelen aşk oldu motosiklet.

TATİL PLANI YAPIP MOTOSİKLETE TUTULDU

Makine Mühendisi olan Deniz Cansu Turhan tam 7 yıldır motosiklet kullanıyor.

Güney İtalya Sahillerini motosikletle gezmeyi planladığı sırada motosiklet kullanmaya karar verdiğini söyleyen Turhan, hikayesini şöyle anlattı:

Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri. Özellikle yıllarca annemden gizli gizli kullanıp, bir de babamı artçı olarak taşıdığım her an tarifsiz. Trafikte en çok zorluk çektiğim araçlar kurye, kebapçı motorları ve taksiler. Motorlular en az benim kadar seri oldukları için tehlikeli durumlar yaratabiliyorlar, özellikle kadın motorcuları gördüklerinde. Taksiler de olur olmaz yerlerde durup beklenmedik anlarda kapı açabiliyorlar. Bunlar dışında genel olarak tüm arabaların kadın motorlulara saygı gösterip yol verdiklerini gözlemliyorum, özellikle yol istediğinizde de duruyorlar. Motor kullanmanın cinsi, yaşı, zamanı yok bence. Rüzgarı yüzünde hissetmek herkesin en doğal hakkı.

Haberin Devamı

“ÇOCUKLUK DÖNEMİMDEKİ İKİ TEKER SEVDAM…”

Hemşire Şengül Pala ise motosikletle tanışma hikayesini anlatırken, “Sanırım çocukluk dönemindeki iki teker sevdamın, günlük rutin akışın içinde savrulduğunu hissettiğim gün karar verdim motosiklet kullanmaya. Trafikte iki teker kullanmak, motosikleti araç olarak benimsemeyen kültürümüzde, kadın yada erkek için her türlü çok zor. Kadın motor sürücüler için tepkiler, maalesef motoru kullandığınız semte göre inanılmaz değişiyor. Çok duyarlı olan sürücüler de var, sizi özellikle zorda bırakmak isteyen sürücüler de. Özellikle, TEM ve Otoban daha zor. 150 cc minik motorlarımızı, 500-600 beygir gücü araçlarla, yakın mesafeden teyet geçme gibi enteresan tepkilerle karşılaşıyoruz. Ya da kurye motor sürücülerin önümüze geçerek slalom yapması; en iyi biz kullanırız, mesajlarını agresif sürüşlerle hissettirmeleri, elbette rahatsız edici. Diğer taraftan sokakta karşılaştığımız, tatlı teyzelerin kadın motor sürücü gördüğünde el sallayarak, özgür sürüşlerimizi ful destekledikleri duygusuna dahil olmak ta muazzam mutluluk verici. Üstelik İstanbul trafiğinde motor kullanmanın en şahane tarafı, 5-6 km’lik mesafeyi arabayla 1 saatte giderken, motorla 10 dakikada gidebilmek. İki tekeri seven herkes motor kullanmalı, kadın ya da erkek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Proje yöneticisi olan Demet Özben ise, “Snowboard ve kitesurf gibi sporlara merakım var. Ama bu sporlar yılın sadece belli dönemlerinde yapılabiliyor. Bana mevsimden bağımsız olarak ayni heyecanı yasatacak bir şeye ihtiyacım vardı. İstanbul trafiğinde yaratacağı avantajla birleştirince en uygun tercih motosiklet oldu. Karar verdiğimin ertesi günü de ehliyet kursuna yazıldım. Hayatta herşey olması gerektiği zamanda gerçekleşiyor, trafikte en büyük zorluğu aniden durup etrafı kontrol etmeden aracın kapısını açan ve sinyal vermeyen sürücüler yaşıyorum. Hem kendilerini hem de bizi tehlikeye atıyorlar. Karşılaştığım tepkiler değişiyor” diyerek duygularını paylaştı.

Haberin Devamı

EVDE İZLEDİĞİ VİDEOLARDAN ÖĞRENDİ

Pazarlama Müdürü Gökçe Çetin’in hikayesi ise çok başka. Çetin, evde izlediği videolarla motosiklet sürmeyi öğrendiğini anlattı. Pandemi döneminde evde otururken motor eğitim videolarını tamamladı ve sürüş eğitimi aldı. Toplu taşıma ve hijyen konuları süreci hızlandırdı, yasaklar kalkınca da motosiklet alarak hayalini gerçekleştirdi. Uzun yıllardır aklında ve hayalinde olan motosikleti fırsat bularak gerçekleştirememişti.

Pandemi döneminin kendi için bir fırsat olduğunu ve hayallerini tamamladığını belirten Gökçe Çetin şöyle konuştu:

Motosiklet gönlümü, zihnimi, ruhumu ve idrakimi geliştiren sürüş eylemi, farkındalık düzeyimi de çok arttırdı. Ayrıca iş stresini ve hayatın yorgunluğunu atmak için müthiş bir terapi. Motorumla geçirdiğim saatlere paha biçilmez. Büyük hayaller kuruyorum motorun bana kazandırdığı cesaret sayesinde, ileride kıtaları aşmak istiyorum, dünyayı gezmek. Rüzgar ve adrenalin en yakın dostumuz olsun, tekerimize taş değmesin. Gönlünden geçiren tüm kadınlara motosiklet nasip olsun.

Haberin Devamı

Keşke çocukken başlasaydım. Şimdi kullanmadığımı düşünemiyorum bile. Yaz kış aktif kullanıyorum. Şimdiye kadar birkaç taksici ve kuryeler haricinde bir sorun yaşamadım. Hatta bence kadın olduğumu görüp araba kullanıcılarının trafiği kolaylaştırdığını düşünüyorum. Özellikle kadınlar çok ilgi gösteriyor.

Bütün kadınlar motosiklet kullanabilir. Hem çok keyifli hem de çok özgürsünüz. Özellikle İstanbul trafiği için en kolay araç. Motor kullanmayı sevip biraz da eğlenceli hale getirirseniz birçok alışkanlığınız değişiyor. Çok sayıda kadın kullanıcıyla tanıştım, güzel arkadaşlıklarımız başladı.