Gündem 'Saadet zinciri'ni 'Airtag' bitirdi

'Saadet zinciri'ni 'Airtag' bitirdi

Paylaş
'Saadet zinciri'ni 'Airtag' bitirdi

Bankacı Seçil Erzan'ın başta ünlü futbolcular olmak üzere çok sayıda kişiyi dahil ettiği 'saadet zinciri'nin çökmesine 'AirTag' adı verilen takip cihazı sebep oldu. Bir iş insanı, Seçil Erzan'a gönderdiği ve takip etmek için 'AirTag' yerleştirdiği para dolu çantanın eski futbolcu Semih Kaya'ya gitmesi üzerine sistemi açığa çıkardı.

Her şey, 6 Nisan'da bir iş insanının İstanbul Savcılığı'na yaptığı şikayetle başladı. İş insanı, Denizbank'ta görevli Seçil Erzan'a bir fonda değerlendirmesi için verdiği parayı geri alamadığını ve dolandırıldığını iddia ediyordu. Gerisi çorap söküğü gibi geldi. Seçil Erzan'ın 'fon' adı altında kurduğu 'saadet zinciri'ne Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Semih Kaya, Selçuk İnan, Buse Bahçekapılı gibi ünlü isimlerin para yatırdığı ve birçoğunun parayı geri alamadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

PARAMIN SENDE İŞİ NE?

Seçil Erzan'ın 2011'den beri var olduğunu iddia ettiği 'saadet zinciri'ni çökerten olaylar, para dolu bir çantanın içine konulan 'AirTag' cihazı ile başladı. Sisteme dahil olan bir iş insanı Seçil Erzan'ın fonuna çanta ile para gönderdi. Çantada 'AirTag' vardı. Para Semih Kaya'ya ulaştı. Çantadaki cihazı fark eden Semih Kaya da iş insanını arayıp "Siz beni mi takip ettiriyorsunuz?" diye sordu. İş insanı "Benim paramın sende ne işi var?" diye sorması da sonun başlangıcı oldu.

TEHDİT VE ŞANTAJ

Seçil Erzan duruşmada verdiği ifadede "Semih Kaya'dan 3 milyon 200 bin dolar aldım. 5 milyon 700 bin dolar geri ödememe rağmen yakamı kurtaramadım. Beni kendisi ve menajeri Fırat Özdemir defalarca tehdit etti, 'İşten attırırız' diye şantaj yaptı. Onlardan kurtulmak için Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan para aldım. O paraları da Semih Kaya'ya ödedim" demişti. Erzan'ın avukatı da bankaya gelip müvekkilinin kolundaki Rolex saati bile aldıklarını, evini bastıklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

FATİH TERİM’İN ADI EVDEKİ BELGEDE

Fatih Terim, davada müşteki olarak yer alıyor. Kendi ifadesine göre Terim; bu fon için hiç para vermemiş. Seçil Erzan ile ilgili dedikodular çıkınca da bankayı arayıp hesap hareketlerini istemiş. Hesaplarındaki 219 bin 300 dolar ve 47 bin 400 TL'yi de eşinin adına başka bir banka hesabına aktarmış. Ancak Seçil Erzan'ın evinde ele geçirilen bir belgede Terim'in 700 bin dolar verdiği ve 1.5 milyon dolar aldığı yazılı. Belgeye Terim için "Ödenen miktar yazılanın çok üstünde" diye not da düşülmüş.