Gündem Sabiha Gökçen'in izindeler

Sabiha Gökçen'in izindeler

Paylaş
Sabiha Gökçen'in izindeler

Türkiye'nin ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in (1913- 2001) dün hem doğum hem de ölüm yıldönümüydü. Bugün Türkiye'de onun izinden giden ve gökyüzünü fetheden yaklaşık 1150 kadın pilot var. Her geçen gün pilot olmak isteyen kadınların sayısı artıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi evladı Sabiha Gökçen'in izinden giden ve onun gibi olmak isteyen kadın pilot adayları, her geçen yıl üniversitelerin pilotaj bölümlerine yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye'deki 14 bin pilotun yüzde 8’i de kadınlardan oluşuyor. Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümünde ise kız öğrenci oranı yüzde 23'e ulaştı.

Haberin Devamı

UÇMAK ZOR DEĞİL

İkinci sınıfa devam eden yaklaşık 20 kız öğrenciden 3’ü olan İrem Kaytaran (20), Zehra Ecesoy (19) ve Zeynep Yıldız (19), artık tek motorlu uçakları tek başlarına uçurabiliyor. İrem Kaytaran, liselerde okuyan genç kızlara pilot olmayı tavsiye ediyor ve "Uçmak hiç zor değil, tam tersine hevesle uçuşa geliyorum. Çalışan ve isteği olan herkes yapabilir" diyor.

DÜNYADA BİR İDOL

Sabiha Gökçen'in hayranı olduğunu belirten Zeynep Yıldız ise "O bir idol. Bence sadece kadın pilotlar için değil bütün pilotlar için bir idol. Sadece Türkiye’de değil dünyada idol" diye konuşuyor. Zehra Ecesoy da pilotaj eğitiminin 5 yıl sürdüğünü, eğitimin sonunda lisans aldıklarını belirtip büyük bir havayolunda pilotluk yapmak istediğini söylüyor.

Haberin Devamı
Sabiha Gökçen’in izinden giden kadın pilotlar hayallerine ulaşmak için gökyüzünde süzülüyor