Gündem Sağanak yağış ölüm getirdi

Sağanak yağış ölüm getirdi

Paylaş
Sağanak yağış ölüm getirdi

Dün yurdun çeşitli yerlerinde etkili olan yağmur ve fırtına hayatı felç etti

Sıcak ve bunaltıcı bir gün geçiren İstanbul’da öğleden sonra başlayan dolu trafiğin aksamasına cadde ve sokakların sular altında kalmasına neden oldu. Giresun’un Alucra ilçesinde yıldırım isabet eden evde bulunan Arife Kaca (16) öldü.

Haberin Devamı

Trabzon Düzköy’de tarlada çalışırken yıldırım isabet eden Sezgi Habil(24) ağır yaralandı. Yalova Çınarcık’ta ise fırtına çıkınca denizde olan sandalını kurtarmak isteyen Şener Öç boğuldu.

Siirt’te etkili sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

İstanbul Anadolu yakasında özellikle Pendik, Kartal ve Maltepe sahilinde etkisini gösteren fırtına nedeniyle kıyıda demirli bazı sandal ve yelkenliler alabora oldu. Denizdeki sandallar, içindeki vatandaşlar ile birlikte balıkçılar tarafından kıyıya çekildi. Çok sayıda tekne fırtına nedeniyle kayalıklara çarparak büyük çapta zarar gördü.

FIRTINADA BİR KUM KOSTERİ BATTI

"Bilal Çavuşoğlu" isimli bir kum kosteri ani fırtına nedeniyle Kartal ve Adalar arasındaki bölgede 18:20 sularında battı. Kum kosterinde bulunan 5 kişi Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün kurtarma botları da kaza yerine intikal etti.

Haberin Devamı

Saat 17.30 sıralarında gök gürültülü sağanak yağış, Zeytinburnu, Bakırköy Bağcılar gibi ilçelerde etkili oldu. Hava aniden karardı bazı semtlerde dolu yağışı gözlendi.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU

Halkalı'da ceviz büyüklüğünde yağan dolu herkesi şaşırttı. Yaklaşık 5 dakika süren dolu, vatandaşlara güç anlar yaşattı. Otomobilinin camına şiddetle vuran dolu parçalarından korkan bir sürücü, evinden getirdiği kartonla otomobilini korumaya çalıştı. Doluya yolda yakalanalar da başlarını koruyarak, koşar adımlarla çatı altlarına yöneldi. Doluyu evlerinin cam ve balkonlarından izleyen vatandaşların şaşkınlıkları yüzlerine yansıdı. Dolunun ardından kısa süreli şiddetli bir yağmur yağdı. Sokaklar boşaldı.

Devlet Meteoroloji Müdürlüğü'nden saat 17.30'da "kısa süreli acil" uyarı koduyla duyurulan tahminde, İstanbul boğazı ve çevresi, Anadolu yakası,Koaceli'nin Gebze ve Dilovası ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış gece de kendisini gösterdi. İstanbul'un birçok noktasında gökgürültülü sağanak yağış etkili oldu.

Haberin Devamı