Gündem Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Cezaevi yönetiminden istedi

Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Cezaevi yönetiminden istedi

Paylaş
Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Cezaevi yönetiminden istedi

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu sahte doktor skandalında yeni bir gelişme daha yaşandı. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz'ın cezaevi yönetiminden istekleri ortaya çıktı.

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte doktorluk yaparken gözaltına alınarak ve tutuklanan Ayşe Özkiraz hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Bir yıla yakın süredir hasta muayene edip ameliyatlara giren ve Doktor Ayşem olarak kendini tanıtan Ayşe Özkiraz'ın cezaevi yönetiminden istekleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sahtekarlıkta her detayı titizlikle düşünen sahte doktor, hastaneye kendi adına çiçek yapıp göndermişti. Yalanlarının eski sevgilisinin çıkardığı Özkiraz için 13 yıl hapis cezası istenmişti. Ailenin binbir zorlukla okutmaya çalıştığı genç kadın yakayı ele verince annesi ve babası konuşmuştu. Haberi sosyal medyadan öğrendiğini söyleyen babası Ali Özkiraz, eski eşinden ayrılması nedeniyle kızı ile en son 2012 yılında konuştuğunu belirtmişti.

Gördüğü haber sonrası şoke olan baba Ali Özkiraz şunları söylemişti: "Ben o günden sonra kızımla hiçbir görüşme yapmadım. Çünkü kızım benden soğutuldu. Oradaki annesi öz annesi, babası üvey babası. Kızımla ben görüştüğümde 'Baba ben okuluma devam edeceğim. Doktor çıkana kadar devam edeceğim. Maddi destek olur musun?' dedi. O gün bugüne kadar da maddi desteğimi kesmedim, her türlü destek oldum. Bu olan olayları da ben medyada, televizyonlarda gördüm. Orada duydum sahte doktor olduğunu. Kızım doktor çıktığını söylemişti. Ağabeyine, bana da söyledi. Ben de gurur duyarım. Doktor çıktıysa, emeğimiz boşa gitmedi diye düşünmüştüm" dedi.

Haberin Devamı

SAHTE DOKTORUN İFADELERİ

Sahte doktor Ayşe Özkiraz, ifadelerinde şu sözleri kullandı:

"Ortaokulu Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu'nda okudum. Liseyi Veliköy Meslek Lisesi'nde okudum ve 2021 yılında mezun oldum. Ben lisede öğrenciyken ailem tıp fakültesinde okumamı istiyordu. Bana güvenip yüksek puan alacağımı düşünüyorlardı. Liseden mezun olurken üniversite sınavına girdim. Ancak başarısız olduğum için tercih yapmadım. Ailemin güvenliğini sarsmamak için evde sorun olmasın diye anneme, üvey babama ve üvey kardeşlerime Çapa Tıp Fakültesi'ni kazandığımı söyledim. Ailem sınav sonuç belgesini görmek istediğinde de gerçek sınav sonuç belgem üzerinde telefonda oynama yaparak sahte bir sınav sonuç belgesi hazırlayıp aileme gösterdim."

YENİ HEDEFİ PES DEDİRTTİ

Olaya ilişkin ortaya çıkan yeni bilgilere göre, sahte doktorun Çerkezköy Devlet Hastanesi'nden sonraki durağı için planlar yaptığı anlaşıldı. Sahte doktor Özkiraz'ın bir sonraki hedefinin ise Ankara Şehir Hastanesi olduğu öğrenildi. Özkiraz'ın, gitmeyi planladığı Ankara Şehir Hastanesi'nde inandırıcılığını artırmak için, gitmeden önce Çerkezköy’de sahte kaşe, kimlik kartları yaptırdığı ve ameliyat başında video hazırlatmaya çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

KİTAP İSTEDİ, HEDEFİ TIP FAKÜLTESİ

Öte yandan cezaevinde bulunan Özkiraz, cezaevi yönetiminden üniversite sınavlarına hazırlık için çeşitli kitaplar ve soru bankası kitapçığı talebinde bulunduğu iddia edildi. İddiada ailesine de mektup yazan Özkiraz'ın gerçekten tıp fakültesini kazanmak istediği ifade edildi.