Gündem Sahte paraya 3 tutuklama

Sahte paraya 3 tutuklama

Paylaş
Sahte paraya 3 tutuklama

Antalya'nın Alanya ilçesinde piyasaya sahte para süren AK Parti Tosmur Beldesi eski başkanı Metin Güldalı'nın da bulunduğu 3 kişi, tutuklandı

Alanya’da önceki gün saat 18.00 sıralarında, Saray Mahallesi’nde Abdullah Biler’in işlettiği markete 07 NU 677 plakalı otomobille gelen 3 kişi, alışveriş yaptıktan sonra ödeme yapmak için 100 TL verdi.

Çalışanların paranın sahte olduğunu anlaması ve olayı polise bildirmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, 3 şüpheliyi Saray Mahallesi’nde Menekşe Acar’ın işlettiği tekel bayiinden alışveriş yaptığını tespit etti.

Çevrede önlem alan polis, burada sahte 50 TL vererek su ve sigara alan Ergin Ergen’i yakaladı. Diğer şüpheliler Metin Güldalı ve Yakup Akkoca ise otomobil içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin üst aramasında 100 TL’lik sahte bir banknot ele geçirildi. Şüpheliler, Emniyet’teki ifadelerinin ardından Adliye’ye sevk edildi.

ÇANTA TEZGAHINDAN SAHTE PARA ÇIKTI

Metin Güldalı, Ergin Ergen ve Yakup Akkoca, mahkemede ifade verdiği sırada, Menekşe Acar’ın işlettiği tekel bayiinin yanında çantacılık yapan Cemal Gül, çanta tezgahında bir deste para buldu.

Haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, sahte olduğu belirlenen 100 TL’lik 10 banknot ve 50 TL’lik 28 banknota el koydu. İşyerinde bulunan sahte para ile şüphelilerin üzerinde bulunan paraların seri numarasının eşleştiğini tespit eden polis, sahte paraları mahkemeye sundu.

Alanya nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Metin Güldalı, Ergin Ergen ve Yakup Akkoca’yı piyasaya ’sahte para sürmek’ suçundan tutukladı.

Bir dönem AK Parti Tosmur Belde Başkanlığı yapan, 2009 yılında partisinden ayrılarak MHP’ye geçen Metin Güldalı, aynı yıl MHP’den belediye meclis üyesi seçildi, daha sonra hem partisinden hem de meclis üyeliğinden istifa etti.

Özgür YILMAZ/DHA