Gündem Sakatlık ona engel olmadı

Sakatlık ona engel olmadı

Paylaş
Sakatlık ona engel olmadı

Sabri Kurt, geçirdiği trafik kazasında sakat kalmasına rağmen kimseden yardım almadan arıcılık yaparak geçimini sağlıyor

İstanbul’da, 24 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yeteneğini kaybeden ve daha sonra memleketi Sarıkamış’a dönen Kurt (53), Kalebaş köyüne yerleşti.

Haberin Devamı

Sabri Kurt, sakatlığına rağmen kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmek istediğini, sakatlığın yarattığı olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için büyük mücadele verdiğini söyledi.

Sarıkamış Kaymakamlığının 2002’de kendisine hediye ettiği motorlu engelli arabayla hayatının bir anda değişmeye başladığını ifade ede eden Kurt, kendi geçimini sağlayabilmek için 7 yıldır arıcılık yaptığını anlattı.

Köyün üst kısmında bağlık bir alanda çadır kurup bal ürettiğini dile getiren Kurt, şunları kaydetti: "Ben, felçli durumuma çare olur diye, baldan şifa umarak hiç kimseden yardım almadan bir kovanla arıcılığa başladım. Şu an da kendime ait 45 kovanım var. Bu kovanlarda katkısız, organik bal üretiyorum. Yılda ortalama 400 kilogram bal üretimi yapıyorum. Bu üretimi kimseden destek almadan yapıyorum. Arı kovanlarını da kendim yaptım. Önemli olan fiziksel değil, zihinsel engelli olmamak. Bedensel engellilerin başkalarına muhtaç olarak yaşamalarını doğru bulmuyorum. Herkesin mutlaka yapabileceği bir iş vardır."

Haberin Devamı

AA