Gündem Saldırı sonrası karşılıklı füzeler

Saldırı sonrası karşılıklı füzeler

Paylaş
Saldırı sonrası karşılıklı füzeler

Rusya cuma gecesi son 20 yılın en ölümcül terör saldırısını yaşamış, başkent Moskova’daki Crocus City Konser Salonu’na düzenlenen saldırıda 3’ü çocuk 137 kişi hayatını kaybetmiş, 154 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı DEAŞ üstlenmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aralarında saldırıyı düzenleyen Tacikistan asıllı 4 kişinin de olduğu 11 zanlının yakalandığını, saldırganların Ukrayna’ya kaçmaya çalıştığını açıklamıştı. Putin açıklamasında DEAŞ’tan hiç bahsetmezken olayın ardında Ukrayna olduğunu söylemişti. Rus haber sitesi Meduza, 2 devlet medyası çalışanına dayandırdığı haberinde, hükümet yanlısı medyaya Putin yönetimi tarafından saldırıda Ukrayna’nın parmağı olduğuna dair olası ‘izleri’ vurgulamaları yönünde talimat verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

‘KENNEDY’Yİ DEAŞ ÖLDÜRDÜ’

Ukrayna saldırıyla bağlantıları olduğunu şiddetle reddederken, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy “Putin ve diğer pislikler suçu başkasının üzerine atmaya çalışıyor” dedi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, saldırının tek sorumlusunun DEAŞ olduğunu ve Ukrayna’nın ‘hiçbir şekilde’ saldırıya dahil olmadığını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova ise ABD’nin açıklamasına “Keşke kendi başkanları Kennedy’nin suikastını da bu kadar kısa sürede çözebilselerdi. Belki onu da DEAŞ yapmıştır ” yanıtını verdi. Rusya’da dün 1 günlük yas nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.

NATO ALARMA GEÇTİ

Rusya, saldırıdan sorumlu tuttuğu Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ve Lviv’e 57 füze fırlattı. Rusya’nın füzelerinden biri 39 saniye boyunca Polonya hava sahasını işgal etti. NATO üyesi Polonya, bu süre boyunca savunma sistemini aktif hale getirdi. Ukrayna ise karşılık olarak Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’a saldırı düzenledi. Saldırıda 2 Rus çıkarma gemisinin ve Rusya’nın Karadeniz Filosu tarafından kullanılan bir iletişim merkezinin vurulduğu açıklandı. Rusya, saldırıda 1 çocuk ile 1 kadının yaralandığını duyurdu. Bu arada Rus devlet yayın kuruluşu RIA, Barents Denizi üzerinde 2 ABD bombardıman uçağının Rusya’ya yaklaştığını buna karşılık 1 Rus Mig-31 savaş uçağının havalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı