Gündem Sandık şöleni

Sandık şöleni

Paylaş
Sandık şöleni

Yaşlısından gencine, engellisinden hastasına milyonlarca seçmen 5 yıl görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için dün sandık başına gitti. Türkiye’nin 13. yerel seçiminde oy vermeye atla giden de oldu, ilgi çekici kostümleriyle gidenler de. Hastalar, evden çıkamayanlar için seyyar sandıklar oluşturuldu. Sıcak hava dolayısıyla oyunu kullananlar sahillere, parklara koştu.

İzmir’de ilk kez oy kullanacak olan Melisa Onuk (18) oy vermeye eğitmen Faruk Ceren eşliğinde at üstünde geldi. Onuk, “İlk kez oy kullanacağım için bugünün hatıra olmasını istedim, çok mutluyum” dedi. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Summani Yılmaz da oy kullanmaya ‘Rüzgar’ adlı atı ile geldi.

Haberin Devamı

EN YAŞLI SEÇMEN

Türkiye’nin en yaşlı seçmeni 117 yaşındaki Arzu Sınırlıoğlu Elmalı köyünde 1033 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Tıpkı onun gibi ileri yaşına rağmen birçok seçmen yakınlarının yardımıyla sandık başına gitti; 106 yaşındaki Emine Nine Mardin’de, 101 yaşındaki Zekiye Sertoğlu İzmir’de, 100 yaşındaki Fadime Yılmaz Bartın’da, 100 yaşındaki Zahide Balıkçı Konya’da oylarını kullandı.

ENGEL TANIMADI

Antalya Serik’te 32 yıl önce elektrik çarpması nedeniyle iki kolunu kaybeden Bülent Bodur, oyunu eşinin yardımıyla kullanıp, zarfı sandığa ağzıyla attı. Bodur, “1992’den beri engelli olarak hayatımı yaşamaya devam ediyorum” dedi.

BUMBLEBEE DE OY VERDİ

Manavgat’ta bir seçmen oy kullanacağı Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu ve Ortaokulu’na Transformers filminin karakterlerinden robot ‘Bumblebee’ kostümüyle geldi. Anne ve babalarıyla okula gelen çocuklar, robot kostümlü kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

KARAGÖZ SANDIKTA

Bursa’da tiyatrocu Bahtiyar Keskin, saflığı temsil ettiğini söylediği ‘Karagöz’ kostümüyle sandığa gitti.

KALPLERİ DAYANMADI

Zonguldak’ta ilçe meclis üyesi adayı Hüseyin Çakır, görevli olduğu okulda kalp krizi geçirdi. Çakır hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Yozgat Lök köyünde Mustafa İldiş (76) oy kabinine giderken yere yığıldı. Kalp krizi geçiren adam hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Manisa’da Hasan Çay, oy kullandığı sınıfta fenalaştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirtilen Çay kurtarılamadı.