Gündem Şanlıurfa'da 3 çocuk anne daha!

Şanlıurfa'da 3 çocuk anne daha!

Paylaş
Şanlıurfa'da 3 çocuk anne daha!

Şanlıurfa'da, dün hastaneye başvuran yaşları 14 ile 17 arasında değişen 3 genç kızın hamile olduğu ortaya çıktı. Doktorların şikayeti üzerine hamile kızların, nikahsız birliktelik yaşadığı kişiler gözaltına alındı.

Dün öğle saatlerinde, sancıları artan 14 yaşındaki H.S., yakınları tarafından otomobille Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan kontrolünde hamile olduğu ortaya çıkan kızın durumu doktorlar tarafından polise bildirildi. Doktorların başvurusu üzerine harekete geçen polis, ifadesine başvurdukları H.S’nin, 1 yıldır birlikte yaşadığı akrabası 51 yaşındaki Salih S.’yi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Dün gece Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne getirilen 16 yaşındaki G.Ç.’nin de yapılan muayenesinde hamile olduğu saptandı. 18 yaşından küçük olan kızın durumunu iletmesinin ardından hastaneye gelen polis, G.Ç.’nin ifadesine başvurdu. G.Ç. ifadesini alan polise; 22 yaşındaki Deniz O. ile 1 yıl önce imam nikahı kıydıklarını ve birlikte yaşadıklarını söyledi. Genç kız yakınlarına teslim edilirken, birliktelik yaşadığı Deniz O. ise polis tarafından Devteşti Mahallesi’nde yakalandı.

Yine gece geç saatlerde aynı hastaneye getirilen 17 yaşındaki M.G.’nin de hamile olduğu belirlendi. Muayenenin ardından doktorlar, yaşı küçük olan kızın durumunu polise bildirdi. Şikayet üzerine hastaneye gelen polis, ifadesine başvurduğu M.G.’nin akrabası olan 23 yaşındaki Mustafa G. ile kendi rızası ve ailelerinin onayıyla imam nikahlı olarak birliktelik yaşadığını söyledi. Harekete geçen polis, Veysel Karani Mahallesi’ne giderek genç kızın birlikte yaşadığı Mustafa G’yi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gözaltında sorgulanan 3 şüpheli polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ’reşit olmayanlarla cinsel ilişki kurmak’ suçundan adliyeye sevk edilecek.