Gündem Şanlıurfa'da ağır hasarlı bina çöktü! Validen açıklama geldi

Şanlıurfa'da ağır hasarlı bina çöktü! Validen açıklama geldi

Paylaş
Şanlıurfa'da ağır hasarlı bina çöktü! Validen açıklama geldi

Şanlıurfa’da, ağır hasarlı olduğu belirtilen 6 katlı bina çöktü. Paniğe yol açan binanın enkazından ses alındığı, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Şanlıurfa Valisi Ayhan, "Çok şükür bu saate dek enkazda vatandaşımız olduğuna dair bir ize rastlanmadı." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan denetimde ağır hasarlı olduğu belirlenen Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki 6 katlı bina, bugün saat 15.40 sıralarında büyük gürültüyle çöktü.

Haberin Devamı

EKİPLER BÖLGEDE

Kentte paniğe yol açan çökmenin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Enkazda yaralı kişiler çıkarılırken, bölgede bulunanlar güvenli alanlara yönlendirildi.

ENKAZA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI

Binanın büyük bir gürültüyle çökmesinin ardından ortalığı toz bulutu kaplarken, olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığının da bulunduğu binada tedbir amaçlı hassas dinleme yapıldığı ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

"ARAMA FAALİYETLERİ SÜRECEK"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Haliliye ilçemizde ağır hasarlı olan ve tahliye ettiğimiz 6 katlı bina çökmüştür. Ekiplerimiz enkazda çalışıyorlar, çok şükür bu saate dek enkazda vatandaşımız olduğuna dair bir ize rastlanmadı. Her ihtimale karşı, arama faaliyetlerimiz enkaz kaldırılana kadar sürdürülecektir." dedi.

Haberin Devamı

BİNANIN ÇÖKME ANI KAMERADA

Binanın çökme anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Çöken binanın bulunduğu caddede park halinde araçların olduğu, araç ve yaya hareketliliğinin devam ettiği görülüyor. 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

CNN Türk yayınında konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Vefata rastlanılmadı. Doğal gaz kesilmiş olup emniyet bariyerleri ile gerekli alan oluşturulmuştu. Burada dükkan sahipleri ‘kesinlikle kimse yoktu’ diyor ama ‘ben daha önce gördüm, olabilir’ gibi ihtimalli konuşmalardan dolayı çalışmalar yapılıyor. 2 bin 700 ağır hasarlı 2 bine yakın orta hasarlı 5 bine yakın binamız var, bağımsız birime dönüştüğünde bu 20 bini geçmiş vaziyette." dedi.

Yaralıların durumuna ilişkin bilgi geren Vali Ayhan, "Herhangi bir hayati tehlikesi yoktur, tek temennimiz, duamız burada hiçbir kimsenin olmamasıdır. Şu ana kadar herhangi bir veriye ulaşamadık." ifadelerini kullandı.

"ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, "Ağır hasarlı olarak tespit edilen bir binamız 40 dakika önce kendiliğinden yıkıldı. Burası boşaltılmıştı güvenlik şeridi vardı. Esnafların içeride bir kişinin olduğunu söyledikleri için titiz bir arama kurtarma çalışması yapılmakta. Binanın ön tarafındaki iki bina da ağır hasarlı. Bölge kısmen trafiğe kapatılmış durumda. Çalışmalarda içeride kimsenin olmadığı ifade edildi. Esnaf bir kişi var dediği için çok titiz çalışma yürütüyor. Yaralı olarak nitelendirilen kişi buradan geçmekte olan birin ayağına düşen moloz, sağlık durumunun kötü olmadığını ifade etti." dedi.

Haberin Devamı

 

 

 

ERSOY: BİNA OLDUĞU YERDE YIKILDI

Şanlıurfa'daki çöken bina sonrası konuşan CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu bina çok kolay yıkıldı, kenara devrilerek kayarak değil, olduğu yerde hızlı yıkıldı. Demek ki çok büyük zafiyeti varmış. Şu anda araç trafiği kapanmış, orada bir yaya yürüyor olsa ölebilecektir. Bazen moloz parçaları sıçrayıp dışarıya çıkabiliyor. Araçlar bile moloz parçalarından etkilenebilir. Güvenli sokakların tercih edilmesi gerekiyor." dedi.