Gündem Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırıda kişi 1 öldü! Erdoğan: Failler kısa sürede yakalanacak

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırıda kişi 1 öldü! Erdoğan: Failler kısa sürede yakalanacak

Paylaş
Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırıda kişi 1 öldü! Erdoğan: Failler kısa sürede yakalanacak

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında gerçekleştirilen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Failler kısa sürede yakalanacak' ifadelerini kullandı.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne saat 11.40 sıralarında pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda C.T. isimli kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Davut Gül saldırı ile ilgili olarak, 'Hepimizin başı sağ olsun. 52 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Polisimizin savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok, tek bir kişiye saldırı olmuş. İçeri girilmiş ve vefat eden kişiye saldırıda bulunulmuş. İçişleri Bakanlığımızın açıklaması olayın çerçevesini çiziyor. Paylaşılan diğer bilgilere itibar etmeyelim. Olay çok yeni. Herkes görevini yapıyor. Failler yakalanıp yargılanacak. Cumhurbaşkanımız olayı takip ediyor.' dedi.

"FAİLLERİN YAKALANMASI İÇİN ADIM ATILIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili kilise yetkilileriyle telefonla görüştü. Erdoğan, tüm cemaate başsağlığı dileyerek, "Faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımlar atılmakta" dedi.

Haberin Devamı

SALDIRI ANI KİLİSENİN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Kilisede ayin sırasında yapılan silahlı saldırı ise kilisenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, maskeli iki şüpheli kiliseye giriyor. Şüpheliler silahla ateş ediyor. Maskeli bir kişi ondan hemen önce kiliseye giren kişinin başına silahla vuruyor. Ardından saldırganlar kaçıyor.

BAKAN YERLİKAYA: BU ALÇAK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Santa Maria Kilisesindeki saldırıya ilişkin, “Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırıda kişi 1 öldü!

ADALET BAKANI TUNÇ: BİR BAŞSAVCI VEKİLİ VE İKİ CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, 'İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.' dedi.

Haberin Devamı

 "EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gerçekleşen saldırıyla ilgili, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz.

Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç: Santa Maria Kilisesine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı diliyorum.

Ülkemizde bu tür provokasyonlara asla müsaade edilmeyecektir. Olay her yönüyle soruşturulmakta olup, gerekli çalışmalar ilgili tüm kurumlar tarafından yürütülmektedir. Failler en yakın sürede yakalanıp adalet önünde hesap verecektir.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum: Sarıyer Büyükdere Mahallemizde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesindeki ayin esnasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai’i arayarak başsağlığı dileklerimi ilettim.

Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak.

OTOMATİK SİLAHLARLA GELMİŞLER

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, saldırıyı gerçekleştirenlerin kiliseye otomatik silahlarla geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk, İstanbul Valisi Davut Gül’ün olayla ilgili çok geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ve bölgede çok geniş çaplı güvenlik önlemi alındığını söylediğini aktardı. Öztürk, ‘Kilisenin çevresi ablukaya alınmış durumda. Yaralı yok.’ dedi.