Gündem Şarkıcı Seçil Çiftçi, külotlu çorapla boğarak sevgilisini öldürdü, tanık konuştu

Şarkıcı Seçil Çiftçi, külotlu çorapla boğarak sevgilisini öldürdü, tanık konuştu

Paylaş
Şarkıcı Seçil Çiftçi, külotlu çorapla boğarak sevgilisini öldürdü, tanık konuştu

İstanbul Şişli'de, eski erkek arkadaşı Semih Sevim'i külotlu çorapla boğarak öldüren ve cesedi babasıyla birlikte Sancaktepe'de ormanlık alana atan şarkıcı Seçil Çiftçi’nin yargılanmasına devam edildi. Çiftçi yaptığı savunmada; 'Ben ölüm haberi alınan diğer kadınlar gibi olmak istemedim ' dedi. Tanık Savaş C. sanık Seçil Çiftçi’nin sosyal medyadaki canlı yayınlarına katıldığını söyleyerek, 'Canlı yayınlara maktul de katılıyordu. Yayında tehditvari mesajlar yolluyordu' dedi.

Sancaktepe’de ormanlık bir alanda mantar toplayan bir aile elleri ve ayakları bağlanmış şekilde bir erkek cesedi buldu. Ailenin durumu jandarmaya bildirmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında cesedin 40 yaşındaki Semih Sevim’e ait olduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde Semih Sevim’in en son eski kız arkadaşı 25 yaşındaki Seçil Çiftçi ile görüştüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Seçil Çiftçi sorgusunda Semih Sevim’i öldürdüğünü ve babasıyla birlikte ormanlık alana götürdüklerini itiraf etti. Tutuklanan baba kız hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan dava açıldı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Seçil Çiftçi ve tutuksuz sanık olan babası Cemal Çiftçi katıldı. Semih Sevim ailesi de duruşmada hazır bulundu. Seçil Çiftçi’nin önceki savunmasında dinlenmesini talep ettiği güvenlik görevlisi duruşmada tanık olarak ifade verdi.

“MAKTUL DE YAYINLARA KATILIYORDU”

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; Tanık Savaş C. sanık Seçil Çiftçi’nin sosyal medyadaki canlı yayınlarına katıldığını söyleyen tanık, “Canlı yayınlarında yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulunmasını söyledim. Canlı yayınlara maktul de katılıyordu. Yayında tehditvari mesajlar yolluyordu. Ben sanığa kim olduğunu sormuştum. Engellemesine rağmen başka isimlerle yeniden yayına katıldığını söylemişti” dedi.

Haberin Devamı

“BEN SADECE KENDİMİ KORUMAK İSTEDİM”

Tanık ifadesine karşı diyecekleri sorulan sanık Seçil Çiftçi, “Ben sadece kendimi korumak istedim. Ben ölüm haberi alınan diğer kadınlar gibi olmak istemedim. Ben kendimi sapık zihniyetli bir insandan korudum. Günlerce evimin etrafında dolanmış bir insan, ben kimseyi tehdit etmedim. Ben sadece sosyal medyanın gücünü kullanmak istedim” dedi.

“MAKTULÜN 80 AYRI YARALANMASI VAR SANIKLARDA HİÇ YARALANMA YOK”

Sanık savunmasının ardından söz verilen Semih Sevim’in ailesinin avukatı Cemal Çifti hakkında verilen tahliye kararının dosya ile bağdaşmadığını söyleyerek, “Öldürme saati esnasında iki sanığın da aynı yerde olduğunu gösteren HTS kayıtları var. Her iki sanık aynı yerdeki bazdan sinyal veriyor. Maktul de aynı bazdan sinyal veriyor. Maktulün 80 ayrı yaralanması var. Maktul çok güçlü olmasına rağmen sanıklarda en ufak bir yaralanma yok. Ensesine vurulduktan sonra işkence edilerek öldürülmüştür. Baba Cemal Çiftçi’nin de tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

BABANIN TEKRAR TUTUKLANMASINI TALEP ETTİLER

Haberin Devamı

Öldürülen Semih Sevim'in ailesinin avukatı, sanık baba Cemal Çifti hakkında verilen tahliye kararının dosyayla bağdaşmadığını söyleyerek "Öldürme saati esnasında iki sanığın da aynı yerde olduğunu gösteren HTS kayıtları var. Her iki sanık aynı yerdeki bazdan sinyal veriyor. Maktulün 80 ayrı yaralanması var. Maktul çok güçlü olmasına rağmen sanıklarda en ufak bir yaralanma yok. Ensesine vurulduktan sonra işkence edilerek öldürülmüştür" diyerek baba Cemal Çiftçi'nin tekrar tutuklanmasını talep etti. Baba Cemal Çiftçi'nin tutuklanması talebini reddeden mahkeme heyeti, sanık Seçil Çiftçi'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Ocak 2023'te Sancaktepe Sazak Çeşme Mesire Yeri yakınlarında kimliği tespit edilemeyen bir kişinin ölü bulunması üzerine soruşturmaya başlandığı, ölen kişinin daha önce hakkında kayıp ihbarı bulunan Semih Sevim (40) olduğunun tespit edildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İddianamede, sanık Seçil Çiftçi'nin tek başına tespiti yapılan yaralanmalara sebebiyet veremeyeceği ve babasıyla birlikte maktulün ölümüne neden olan fiilleri gerçekleştirdikleri yönünde kanaat oluştuğu anlatılıyor. Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi'nin "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Şarkıcı Seçil Çiftçi, külotlu çorapla boğarak sevgilisini öldürdü, tanık konuştu