Gündem Savaş muhabirliği kursu devam

Savaş muhabirliği kursu devam

Paylaş
Savaş muhabirliği kursu devam

Anadolu Ajansı ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nın üçüncü dönem kursu devam ediyor

Polis Akademisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin de aralarında bulunduğu uzman kadrolarca verilen kursta, savaş muhabirliği, risk analizi ve genel görev prosedürü, savaş teorisi ve terminolojisi, hava ve deniz operasyonları, ikna stratejileri ve algı, teknoloji ve bilgi iletim güvenliği, savaş foto muhabirliği, terör ve şiddet olaylarında yayın ilkeleri, yakın savunma, kurum kültürü ve savaş hukuku eğitimleri verildi.

Kursiyerler, yakın savunma dersi kapsamında görev başında maruz kalınabilecek saldırılara karşılık kendilerini savunmaya yönelik uygulamaları öğrendi.

Dersi, dünyanın sayılı savaş muhabirlerinden biri olarak kabul edilen Patrick Chauvel (64) de ilgiyle takip etti.

Chauvel, AA’nın savaş muhabirliği eğitiminin oldukça yararlı olduğunu belirterek, bunun diğer kurumlara örnek olması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından verilen doğal afetlerde hayatta kalma yöntemleri dersiyle de muhabirler, afet durumunda çalışma yöntemlerinde dikkat etmesi gerekenleri uygulamalı şekilde öğrenme fırsatı buldu.

Anadolu Ajansı’nın yurt içi ve yurt dışı bürolarından 22 personelinin katıldığı eğitimler, 26 Nisan Cuma günü düzenlenecek törenle sona erecek. Katılımcılara sertifika verilecek.