Gündem Seçil Erzan davasında Buse Terim'i sinirlendiren soru

Seçil Erzan davasında Buse Terim'i sinirlendiren soru

Paylaş
Seçil Erzan davasında Buse Terim'i sinirlendiren soru

Kurduğu saadet zinciriyle futbol dünyasının ünlülerinin de aralarında bulunduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan dünkü duruşmada ağlayarak savunma yaptı. İşte Seçil Erzan'ın savunmasından çarpıcı sözler...

* Bana para veren herkesin hayat standartı artmaya başladı. Bir süre sonra benden para isteyenlere vermek zorunda hissetmeye başladım. 'Hayır' diyemediğim zamanlar oluyordu. 

Haberin Devamı

* Benim ödediğim faiz tefecilikte bile yoktu. Getirilen paraların kime ait olduğunu bile sormuyordum. ’Seçil’i gördüğümüzde gözümüzde dolar canlanıyor’ diye espri yapıyorlardı.

* Para istemesem de insanlar para getiriyordu. Daha fazla para alayım diye insanlar akrabasının arkadaşlarının parasını getiriyordu. "Para getirmeyin" diye yalvardığım zamanlar oldu.

HESABI SEÇİL ÖDER

* MASAK o dönem kim bana para verdiyse kim benden para aldıysa herkesin hesaplarını incelesin. Bir canımla kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer hesabı Seçil öder.

* Semih Kaya’ya "Ana paranı aldın fazlasını isteme" dedim. Semih bu kadar faiz istemeseydi ben sadece Selçuk İnan’a borçlanacaktım. O bu kadar faiz istemese ben zaten çözecektim.

Haberin Devamı

* İsteseydim paralarla kaçabilir, 5 korumayla gezebilirdim. İşimi kaybettim. Geleceğimi kaybettim. Hepinizden özür diliyorum.

EMRE'NİN PARASI HERKESE DAĞILDI

* Ayhan Akman bana 330 bin dolar verdi. 500 bin dolar olarak ödedim. Ayhan Akman benden toplamda 750 bin dolar aldı.

* Ayhan'a verdiğim para için Semih Kaya'dan para aldım. Emre Belözoğlu'nun getirdiği paranın bir bölümünü Semih’e bir bölümünü de Fırat’a verdim. Belözoğlu’nun parası herkese dağıldı.

‘HERKES YER İÇER HESABI SEÇİL ÖDER’

Aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırmaktan tutuklanan bankacı Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında bazen gözyaşlarını tutamayan Seçil Erzan, “Aldığım parayı 1 saat içinde başkası kapıyordu. Herkes yer içer hesabı Seçil öder. MASAK, herkesin hesaplarını incelesin” dedi.

252 YIL HAPİS TALEBİ

Bankacı Seçil Erzan, aralarında eski ve yeni futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi kurduğu ‘saadet zinciri’yle, toplam 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ten toplam 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Erzan ile 1’i tutuklu 6 sanık dün İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Şikayetçilerden Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı da duruşmaya katıldı.

Haberin Devamı

‘1 MİLYON KAYBETTİM’

Eski futbolcu Semih Kaya ‘tanık’ sıfatıyla duruşma salonunda yer aldı. Şikayetçiler arasındaki Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Arda Turan ise tanık olarak dinlenecekleri duruşmaya mazeret bildirerek katılmadı. Üç şikayetçinin daha eklenmesi nedeni ile ek savunması da alınan Seçil Erzan duruşmada, Temmuz 2010 ile Kasım 2011 arasında borsada 1 milyon lira para kaybettiğini söyledi. Erzan, zararını yerine koyabilmek için de Aralık 2011’den itibaren ‘faktoring’, al-sat, kredi kullanmak, gibi yollara başvurduğunu belirtti.

 

MAHKEMEDE BÜYÜK KALABALIK

Duruşmanın görüldüğü mahkeme salonu dün çok kalabalıktı. Davaya müşteki sıfatıyla katılanlar arasında Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı da vardı.

Dünkü duruşmaya Semih Kaya tanık sıfatıyla katıldı. Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Selçuk İnan mazeret gösterip duruşmaya gelmedi.

 

GÜLDÜREN İFADELER

Gelen paraların hepsini aynı hesapta değerlendirdiğini, bir süre sonra ödediği faizin tefecilikte bile olmadığını anlatan Erzan, “İnsanlar ‘Seçil’i gördüğümüzde gözümüzde dolar canlanıyor’, ‘para, para’ diye espri yapıyorlardı” dedi. Erzan şöyle devam etti: “Para istemesem de, insanlar para getiriyordu. Daha fazla para alayım diye insanlar akrabasının arkadaşlarının parasını getiriyordu.” Seçil Erzan’ın, “Benim söylediğim her şey yüzde yüz gerçek. Tek doğru olanlar bunlar” sözleri ise salonunda gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

 

FON SORUSUNA CEVAP

“Hayatımda olanların arabaları bir üst modele çıkıyordu. Tarlalar alıyorlardı. Gelirlerinin 3.5 katı para kazanıyorlardı” diyen Seçil Erzan, duruşmanın ilk bölümünde fon iddialarını reddetti. Ancak ikinci bölümde hakimin “Fon vaadinde bulunarak ‘Fatih Terim fonu’, Hakan Ateş’in de içinde olduğu bir fon dediniz mi?” sorusuna “Son zamanlarda bunu söylediğim kişiler oldu. Emre Belözoğlu’na, Bülent Çeviker’e, İbrahim Çağlar’a söyledim” yanıtını verdi. Erzan “Kimseye derdimi anlatamıyorum. Aldığım parayı 1 saat içinde başkası kapıyordu. Herkes yer içer hesabı Seçil öder” dedi.

Haberin Devamı

‘FAİZ İSTEMESE ÇÖZERDİM’

Semih Kaya’ya “Ana paranı aldın fazlasını isteme dedim. Semih bu kadar faiz istemeseydi ben sadece Selçuk İnan’a borçlanacaktım. O bu kadar faiz istemese ben zaten çözecektim. Diğer herkes artıdaydı. Ya da benim çözeceğim durumlardı” ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı, Emre Belözoğlu’ndan aldığı parayı ne yaptığını sorunca da Erzan şöyle konuştu: “Aslında onun parası herkese dağıldı. 800 bin doları Semih Kaya’ya, 300 bin doları Fırat Özdemir’e verdim. Diğerleri de dağıldı. Parada asla gözüm yoktu.”

BUSE TERİM'İ SİNİRLENDİREN SORU

Seçil Erzan'ın savunmasının ardından müştekilerin ifadelerine geçildi.

Şikayetçi Buse Terim Bahçekapılı ifadesinde, "2 Kasım 2022 de kuzenim Terim Arıcan, benim Denizbank'ta vadeli param var dedi. Seçil Erzan fonundan bahsetti. Fonun iyi olduğunu söyledi. Ben de hu konulardan anlamadığım için kendisiyle görüştüm. Seçil Erzan'a vadede olan paramı 190 bin doları verdim. Daha önce bu konuyu ailemle konuşmadım. Babam Fatih Terim'le bu konuda konuşmadım, soru sormadım, bahsetmedim." dedi.

Sadece bankacılık işlemleri için Seçil Erzan'la konuştuğunu söyleyen Buse Terim, "Eşimin Seçil Erzan'ın bahsettiği fonu söylediğinde evet benimde param orda dedim. Ben Seçil Erzan'a para teslim etmeden önce hiç konuşmadım. Evrak istediğimizde parayı teslim ettiğimiz gün işi nedeniyle acil çıktığı için verememiş sonrası için ise bahaneler sunulmuş. 190 bin dolar zararım var. Şikayetçiyim. Seçil Erzan, banka müdürü olmasaydı parayı kesinlikle vermezdim." açıklamasında bulundu.

Buse Terim'in ifadesi sonrası bir sanık avukatı söz alarak Fatih Terim'in adının fonda geçtiğini ve kendilerini uyarıp uyarmadığını sordu. Avukat ayrıca Fatih Terim'in eski avukatı ve aynı zamanda Seçil Erzan'ın eski nişanlısı olan Candaş Gürol'un da ifadesinde, "Fatih Terim'e kırgınım" dediği kısmı hatırlatınca sinirlenen Buse Terim, "Siz Candaş bey buraya geldiğinde ona şunu sorun, madem ki Seçil hanımın bunları yaptığına uyanmış, neden müvekkillerini uyarmamış?" dedi.