Gündem Seçil Erzan davasının bilirkişi raporu! Sanık arkadaştan dikkat çeken itiraf

Seçil Erzan davasının bilirkişi raporu! Sanık arkadaştan dikkat çeken itiraf

Paylaş
Seçil Erzan davasının bilirkişi raporu! Sanık arkadaştan dikkat çeken itiraf

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla eski banka müdürü Seçil Erzan'ın da arasında bulunduğu 7 sanıklı dava dosyasına sanıkların telefonları ve dijital materyallerinin incelemelerine ilişkin yeni bilirkişi raporu geldi.

Normalin üstünde yüksek gelir vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan davasında dosyaya giren fotoğraf ve mesajların incelendiği yeni bilirkişi raporunda, Erzan’ın yakalanmasına giden süreç ve gözaltına alındıktan sonra sanıkların yaptığı telefon konuşmaları da yer aldı. 

Haberin Devamı

Erzan’ın tüm hesaplarını tuttuğu defter de dosyaya girdi. Raporda, Erzan’ın tutuksuz yargılanan yakın arkadaşı Nazlı Can’ın sözleri dikkat çekiciydi.

"NE SEÇİLMİŞ KARDEŞİM"

Milliyet'te yer alan habere göre; dolandırıcı olayının 7 Nisan 2023’te ortaya çıkmasının ardından Erzan 11 Nisan’da tutuklanmıştı. Nazlı Can, 21 ve 23 Nisan’da Erzan’ın arkadaşı Zehra Nur Karaca’yla yazıştı. 21’inde Nazlı Can “Skandal dolandırıcılık: Yazılan, buzdağının ucu bile değil” başlıklı haberi Karaca’yla paylaştı. Yazışma şöyle devam etti:

Zehra Nur Karaca: Abooo

Nazlı Can: Ortalık yıkılıyor. Ne Seçilmiş kardeşim.

Karaca: Sorma, rezillik.

Nazlı Can: Çok çok çok yazık duyduklarıma inanamıyorum ama bu saatten sonra ben de çirkinleşeceğim artık. Karşımızda Türkiye’yi dolandırmış bir şizofren var. Tanın (Erzan’ın kuzeni) benden hesap soruyor. Bu konu ile ilgili tek bişey konuşmak istemiyorum,

Haberin Devamı

Karaca: Keşke seni aramasaydım. Üzülme Ben Fatih Terim sormak için aradım. Olay nereye gitti. Seni yarın ararım.

Nazlı Can: Boşver döksün içini. O da benim paralarımla bizim paralarımızla aldı o zaman arabasını tarlalarını. O kaç para kazanmış soracağım. Florya’da bütün gün para almak için bekliyordu.

TELEFONLARI SIFIRLADILAR

Bilirkişinin davanın tutuklu sanıkları Ali ve Atilla Yörük’ün telefonunda yaptığı inceleme de dosyada yer aldı. Bilirkişinin tespitine göre, Yörük kardeşler Erzan’ın yakalanmasının ardından 9 Nisan’da telefonlarını değiştirdi, öncesine ait az sayıda veri olduğu tespit edildi.

BANKA YÖNETİCİLERİYLE YAZIŞMA

Erzan’ın Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile 2018 ve 2020 yıllarında yaptığı banka kredilerine ilişkin bir konuşma da raporda yer aldı.

Erzan’ın bankanın üst düzey yöneticileri Oğuz Atilla, Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cem Demirdağ ve Oğuzhan Özark ile yaptığı yazışmalar da dosyaya girdi. Seçil Erzan ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu arasında ise şu yazışma dikkat çekti:

Seçil Erzan: Mehmet Bey müsait misiniz?

Mehmet Aydoğdu: Merhaba. Dubai’deyim. Toplantı. Buradan yaz.

Seçil Erzan: Amanın:) Arda’ya 2 milyon verebilir miyim?

Haberin Devamı

Mehmet Aydoğdu: Fatih Hoca’yı ne yaptın. Arayacaktın?

Seçil Erzan: Bodrum’da gelince arayacağım. Ben de yanına geçeceğim.

Mehmet Aydoğdu: Krediyi kullandırdın mı?

Seçil Erzan: Kullandırdım. Borcunu ödedi.

Mehmet Aydoğdu: Haber vermedin. Arda’yı verebiliyorsan ver.

Seçil Erzan: Arda’ya 2 milyon verebilir miyim?

Mehmet Aydoğdu: Kredilere onaylatabiliyorsan ver.

Seçil Erzan: Şermin hanıma söyleyemiyorum. Ona sor dediler.

Mehmet Aydoğdu: Söyle. Yüksek faizle vercem deme. Cesur ol.