Gündem Seçil Erzan ifade değiştirdi: Serumlar takarak söylettiler

Seçil Erzan ifade değiştirdi: Serumlar takarak söylettiler

Paylaş
Seçil Erzan ifade değiştirdi: Serumlar takarak söylettiler

Ünlü futbolcular dahil çok sayıda kişiyi yüksek faizli fon vaat edip dolandırmak suçlamasıyla tutuklanan şube müdürü Seçil Erzan, banka yönetiminin işlemlerden haberinin olmadığını söylemişti. İkinci ifadesinde ise “Koluma serumlar takılarak bana bu işi banka dışında yaptın diye söylettirdiler” dedi.

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu, Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan’ın da bulunduğu kişileri yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan hakkındaki soruşturma tamamlanmış, geçtiğimiz hafta davanın ilk duruşması görülmüştü. Erzan’ın soruşturma evresinde başsavcılığa ikinci bir ifade verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ZİMMET DEĞİL DEDİLER

Banka korumaları tarafından 9 Nisan’da Çorlu’daki evinden alınarak, Zincirlikuyu’daki Denizbank Genel Müdürlüğü’ne getirildiğini anlatan Erzan, “Koluma serumlar takılarak bana bu işi banka dışında yaptın diye söylettirdiler. Genel Müdür, ’Biz insanların parasını vereceğiz ama ortada bir enkaz var. Banka dışında ne aldıysan söyle, sen bizi koru biz de seni koruruz’ dedi. Zaten oradaki herkes olayın zimmet olmadığını söyledi. Ajandamı ve tüm notları Avrupa 1. Bölge Müdürü Sermin Tekin’e verdim” diye konuştu.

BİRLİKTE LİSTE YAPTIK

Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk İzgi, Tanju Kaya ile kimin ne kadar para verip, ne kadarını geri aldığını yazdığı liste yaptıklarını anlatan Erzan, hem kendisinden zorla ses kaydı oluşturmasını isteyen Tekin’in hem de Dizdar’ın, ‘eylemlerinin bankada olmadığını söylemesi gerektiğini’ istediklerini öne sürdü. Erzan, “Çorlu’daki ikametim arandığında, bankanın oluşturduğu tablolar ele geçirildi. Bu tablolarla alacak ile vereceği eşitleyip, borcu minimuma indirmek istediler” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘FATİH TERİM FONU’ DİYORDU

Seçil Erzan, 3 Mayıs 2023’de savcılığa verdiği ifadesinde, Fatih Terim’den fon adı altında para almadığını belirtmişti. Ancak Arda Turan ile yaptığı ve kaydedilen konuşmalarında Terim ve ailesinin de fonda bulunduğunu kabul ettiği ortaya çıktı.

Fatih Terim, 2 Haziran’da verdiği ifadede, “Bu fon için kimse benden para istemedi. Ne kadar zarara uğratıldığımdan dahi haberdar değilim. İşlemlerimde usulsüzlük yapanlardan şikâyetçiyim” şeklinde konuştu. 

Şikayetçilerden İsmail İbrahim Çağlar ifadesinde, “Seçil Erzan bankanın çok yüksek kazançlı, gizli bir fonunun olduğunu, Fatih Terim’in en önemli müşterisi olduğunu, bu fondan Fatih Hoca’nın 20 milyon dolar kar elde ettiğini, hatta fonu ’Fatih Terim Fonu’ olarak andığını söyledi” dedi.

Şikayetçi Nurettin Gözaçan ise “Bize fon içerisinde çok ünlü şahıslar olduğunu söyledi. Örnek olarak Fatih Terim, Arda Turan ve benzeri isimleri söyledi. Hatta masasının üzerinde görünür şekilde Fatih Terim imzalı evrakları vardı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mikail BIYIKLI/DHA