Gündem Şehir efsanesi gerçek oldu! İstanbul'daki metro zorbasına ders gibi ceza

Şehir efsanesi gerçek oldu! İstanbul'daki metro zorbasına ders gibi ceza

Paylaş
Şehir efsanesi gerçek oldu! İstanbul'daki metro zorbasına ders gibi ceza

Bir şehir efsanesine göre İngiliz yargıç, parkta bir kadını korkutan zanlıya 7 yıl 7 gün hapis cezası verir. Ceza çok bulununca da "Kadını korkutmanın cezası 7 gün. İngiliz kadınlarının gece dolaşma özgürlüğüne saldırının cezası da 7 yıl" diye cevap verir.. Türkiye'de bir mahkeme bu şehir efsanesini gerçeğe taşıdı.

İstanbul'da Kadıköy metrosunda 24 Kasım 2021'de Emrah Yılmaz adlı saldırgan tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Damgacı'ya bıçak çekip tehditler savurmuştu.

Haberin Devamı
Metrodaki bıçaklı saldırgana 11 yıl 2 ay hapis cezası Kadıköy-Tavşantepe metrosunda tartıştığı kadın ile annesine bıçak çekerek tehdit ve hakaretler savurduğu gerekçesiyle yargılanan Emrah Yılmaz, 4 ayrı suçtan 11 yıl 2 ay 15 gün hapse çarptırıldı.

Savcı Fatmagül Yörük'ün yakalanan zanlıyı, "Şüphelinin eylemi yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil, o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır" şeklindeki yazıyla tutuklanması için mahkemeye sevk etmesi gündem olmuştu.

18 YILLA YARGILANIYORDU

24 Kasım 2021 tarihinde tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı'ya bıçak çekerek, tehdit ve hakaretler savurduğu gerekçesiyle 5 ayrı suçtan 18 yıl 3 aya kadar hapsi istenen Emrah Yılmaz'ın (32) yargılanmasına devam edildi.

‘CEZAİ EHLİYETİ TAM’ RAPORU

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, geçen celse tahliye olan sanık Emrah Yılmaz katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme hakimi, sanık hakkında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden istenen raporun geldiğini ve raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

“YAPTIĞIMIN AYIP OLDUĞUNUN FARKINDAYIM ANCAK KONTROLÜMÜ KAYBETTİM”

Duruşmada söz alan sanık Emrah Yılmaz, “Olayı ben başlatmadım. Müştekilerden biri çıkardı. Olayın içerisinde ben darp edildim. Öfke kontrolümü kaybettim. Hakaret ve tehditlerde bulunmuşum. Yaptığımın ayıp olduğunun farkındayım ancak ben kontrolümü kaybettim. Müşteki ben tahrik etmiştir, tekme atmıştır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” diyerek beraatini istedi.

“HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ ALMAK İÇİN SAVUNMA YAPIYOR”

Müşteki avukatı Birsen Baş Topaloğlu, “Sanık haksız tahrik indirimi almak için savunma yapmaktadır. Sanığın video kaydında da saldırıya uğramadığı açıktır” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise, “Sanığın cezai ehliyeti tamdır” diyerek şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

KORKU VE PANİK CEZASI

Mahkeme önceki gün bu zorbaya 4 farklı suçtan ceza verdi. Bunların üçü hakaret (1 yıl 5 ay 15 gün), silahlı tehdit (5 yıl 3 ay) ve kasten yaralama (6 ay) suçlarıydı. Dördüncü ceza ise "İngiliz yargıç" efsanesinin gerçek olmasını sağladı. Zanlı "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan da 4 yıl ceza aldı. Böylece ceza, zorbanın sadece metrodakilere karşı eylemleri nedeniyle değil toplumda yarattığı korku ve insanların metroda güvenle seyahat etme özgürlüğünü tehdit ettiği için verilmiş oldu.

Haberin Devamı

“BENİ VİCDANEN RAHATSIZ EDEN ŞEY, BİR ANNEYE KARŞI SARF ETTİĞİM SÖZLERDİR”

Sanık Emrah Yılmaz, “Görüntülerde eksikler vardır. Olayın başlangıç ve gelişme anını gösteren görüntüler yoktur. Ben eksik delillerle yargılanıyorum. Kendilerine karşı şiddet eylemim olmamıştır, kendisini sadece uyardım. Yanlış insanların yanlış olaylara yanlış şekilde müdahale etmesi sonucu bu olay meydana gelmiştir. Ne müştekiye ne de başka birine hakaret etmedim. Müşteki bana tekme attığı için olaylar yaşanmıştır. Ben 2 defa yere düşüp kalktım. Hakaretlere maruz kaldım. Bunlar kamera kayıtlarında yoktur. Beni vicdanen rahatsız eden şey, bir anneye karşı sarf ettiğim sözlerdir. Ancak onlar da benim üzerimde yürüyüp beni darp etmişlerdir. Ben kimseyi darp etmedim” diyerek suçlamaları kabul etmediğini ve beratini istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Son sözü sorulan sanık, “Karşı taraf danışıklı olarak beyanda bulunmuştur ancak buna rağmen mağdur benden şikayetçi olmamıştır” dedi.