Gündem Şehit mezarlarını tahrip edip Türk bayrağını yaktı

Şehit mezarlarını tahrip edip Türk bayrağını yaktı

Paylaş
Şehit mezarlarını tahrip edip Türk bayrağını yaktı

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki mezarlıkta gazi ve şehit mezarları tahrip edilip Türk bayrağı yakıldı. Hatay Valiliği, olayı psikolojik sorunları olan bir kişinin yaptığını açıkladı

Dün sabah saatlerinde Yeşilköy Mahallesi’ndeki mezarlığa giden vatandaşlar, şehit mezarlarının tahrip edildiğini, bayrak direklerinin yerinden söküldüğünü ve bir bayrağın da yakıldığını gördü. İhbar üzerine jandarma ekipleri mezarlığa giderek incelemelerde bulunurken, Kuvayi Milliye liderlerinden Kara Hasan Paşa, Mustafa Paşa ile şehit polis memuru Akif Şakir ve şehit Jandarma Uzman Çavuş Ayhan Kasap’ın mezarlarının tahrip edildiği, mezar başlarındaki Türk bayraklarının asılı olduğu direklerin söküldü ve bir bayrağında yakıldığı tespit edildi.

Dörtyol Belediye Başkanı MHP’li Yaşar Toksoy da zabıta ekipleriyle birlikte mezarlığa giderek incelemelerde bulundu. Toksoy, "İlçemiz Yeşilköy Mahallesi’nde bulunan asri mezarlığında çirkin saldırı vuku buldu. Milli Mücadele Kahramanları, ilk Kuvayi milliye hareketinin yol başçısı Kara Hasan Paşa ve silah arkadaşları, asker, polis şehitlerimizin mezarları ve şanlı Türk bayrağımıza çirkin saldırı yapan kişi ve kişileri nefretle kınıyorum. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

VALİLİK: YAPAN TESPİT EDİLDİ

Hatay Valiliği’nden de yapılan açıklamada şöyle dendi:

"21 Şubat 2016’da saat 12.00 sıralarında gelen bir ihbar üzerine belirtilen yere intikal eden güvenlik birimleri bazı şehit mezarlarının tanıtıcı mermerlerinin kırıldığını, bayrak direkleri ile birlikte bayraklarının yerinden söküldüğünü ve bayrağın yakıldığını tespit etmişlerdir. Konu ile ilgili başlatılan çalışmalar neticesinde daha önce psikolojik sorunlarından dolayı ’Askerliğe elverişli değildir’ raporu aldığı belirlenen E.D. adlı şahsın, mezarlıkta defnedilmiş olan Kuvayi Milliye liderlerinden birinin torunu ile aynı gün içinde tartıştığı, yaklaşık bir saat mezarlıkta kalan ve aşırı alkollü olan E. D. adlı şahsın, saat 01.30 sıralarında O. D. ve H. Ö. tarafından mezarlıktan alındığı verdikleri ifadelerden tespit edilmiştir. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen E. D. adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. Tahrip edilen mezar taşları, bayrak ve bayrak direklerinin yenilenmesi için çalışmalar başlatılmış, bunun yanı sıra Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığınca şehit mezarlığı bölgesinde devriye planlaması yapılmıştır."


Sedat İSKENDEROĞLU/ DÖRTYOL(Hatay), (DHA)

Haberin Devamı