Gündem Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kimdir? Şenay Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü?

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kimdir? Şenay Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü?

Paylaş
Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kimdir? Şenay Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü?

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın zalimce aramızdan koparılışının 5. yıl dönümünde anılıyor. Henüz ömrünün baharında hayat dolu bir öğretmen iken kanlı terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatı ve ölümü bugün pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Şenay Aybüke Yalçın, bundan tam 5 yıl önce öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra ailesinin yanına dönmeyi planlıyordu. Ancak PKK’nın düzenlediği hain saldırıda hayatını kaybederek ailesi ve Türk milleti tarafından ebediyete uğurlandı. Peki, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Şenay Aybüke Yalçın kanlı terör örgütü PKK tarafından 23 yaşındayken öldürülen Türk öğretmendir.

ŞENAY AYBÜKE YALÇIN NEDEN VE NASIL ÖLDÜ?

Şenay Aybüke Yalçın, 1994 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde dünyaya geldi. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan genç öğretmen 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı.

Şenay Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 tarihinde karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK saldırısında yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Vefatının ardından mezun olduğu üniversitenin orkestra salonuna Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verilirken, ailesi de kemanını buraya bağışladı.

Haberin Devamı