Gündem Şehitlere veda

Şehitlere veda

Paylaş
Şehitlere veda

Şehitlere veda

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Gediktepe Mevkii'ndeki Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen er Mehmet Ali Tosun, memleketi Aydın'da, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit cenazesi nedeniyle Aydın'da hayat dururken, terör örgütüne büyük tepki gösterildi. Şehidin kardeşi Fatma Tosun, “Ağabeyim ölmedi, şehit oldu. O bir taneydi, hala bir tane. Onunla gurur duyuyorum” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Geçen cumartesi gecesi düzenlenen hain saldırıda şehit düşen askerlerden, 21 yaşındaki er Mehmet Ali Tosun'un cenazesi, dün saat 19.00 sıralarında askeri uçakla memleketi Aydın'a getirildi. Tosun'un ailesinin yaşadığı Tepecik Mahallesi'ndeki evi, taziyede bulunmak isteyenlerin akınına uğradı. Tosun'un babası Abdullah, annesi Müşerref ve kardeşi Fatma Tosun'un yaşadığı ev ve çevresindeki sokaklar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı.

Mahallenin girişine ve mezarlığa da Aydın Belediyesi tarafından, ‘Başımız sağolsun’ yazılı dev pankartlar asıldı. Mahalleye servis yapan minibüslere ve otomobillere de şehit er Tosun'un fotoğrafları asıldı. İkinci Tepecik Kültür ve Sanat Festivali için mahallede bulunan sanatçılar da eve gidip aileye taziyede bulundu. Terhisine 60 gün kala şehit düşen Tosun'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, bugün sabah Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınıp daha sonra askeri törenin düzenleneceği Bey Camisi'ne getirildi.

Burada ellerindeki dev Türk bayraklarıyla toplanan, 7'den 70'e yaklaşık 15 bin kişi, Tosun'un cenazesini karşılarken, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’, ‘Apo'yu asmayan adam değildir” sloganları attı.

Tosun'un cenazesi, cami avlusuna alkışlar ve tekbirler eşliğinde getirilirken, anne, babası ve kardeşinin metanetli duruşları dikkat çekti. Öğlen namazının ardından düzenlenen askeri tören ve cenaze namazına, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, AK Parti Milletvekili Atilla Koç, MHP Milletvekili Recep Taner, üst düzey rütbeli askerler ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

‘O BİR TANEYDİ, HALA BİR TANE’

Şehit er Tosun'un cenazesinin musalla taşına konulduğu sırada yerlerinden kalkan annesi Müşerref, babası Abdullah ve ablası Fatma Tosun ile diğer yakınları, tabuta kapanarak ağladı, ağıtlar yaktı. Emekli olmak için oğlunun askerden dönmesini bekleyen belediyede işçi baba Abdullah Tosun, “Oğlumla gurur duyuyorum. Ağlayıp o şerefsizleri güldürmeyeceğim. Vatan sağolsun. Bir şehit verir, bin şehit doğarız” dedi.
Anne Müşerref Tosun ise “Oğlumla gurur duyuyorum. Oğumu canını alanların ciğerleri yansın” dedi. Kardeşi Fatma Tosun ise “Onunla gurur duyuyorum. Ağabeyim ölmedi, şehit oldu. O bir taneydi, hala bir tane” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Tosun'un cenazesi, askerlerin omuzlarına anılırken, saygı yürüyüşü sırasında Aydın'da hayat durdu, terör örgütüne yönelik öfke seli sokaklara taştı. Tosun'un cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere kalabalık bir konvoy eşliğinde yaklaşık 7 kilometre yürünerek Tepecik Mezarlığı'na götürüldü. Şehidin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

YUVA KURMAK İSTİYORDU

Acemiliğini Isparta'da yaptıktan sonra gittiği Hakkari'de şehit düşen, bekar Mehmet Ali Tosun'un en büyük hayalinin, iki ay sonra terhisini aldıktan sonra mutlu bir yuva kurmak olduğu öğrenildi. Tosun'un sivil hayatında, hurdacıda çalıştığı, fanatik Fenerbahçe taraftarı olmasıyla tanındığını, Aydınspor Kulübü'nün ‘Asi Kankalar’ adlı taraftar grubunun üyesi olduğu öğrenildi.

MİLASLI ŞEHİDİ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki hain saldırıda şehit düşen er 23 yaşındaki Sabahattin Derin’in cenazesi, Muğla’nın Milas İlçesi’nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. PKK’ya lanet yağdırılan ve gözyaşlarının sel olduğu törende öfkeli kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şemdinli’de PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen er Sabahattin Derin için memleketi Muğla’nın Milas İlçesi’nde düzenlenen törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Derin’in evinin bulunduğu İsmet Paşa Mahallesi’ndeki törende, çevre ilçe ve kent merkezinden gelen binlerce kişinin yanı sıra Muğla Milletvekilleri CHP’li Fevzi Topuz ve Ali Arslan, MHP’li Metin Ergun, AK Partili Mehmet Nil Hıdır, Muğla Valisi Fatih Şahin, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Alay Komutanı Albay Salih Karataş ve AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça da yer aldı.

MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

Şehit er Sabahattin Derin’in annesi Melek (47), babası Yaşar (48) ve kardeşi Ufuk’un (21) gözyaşlarına hakim olamadığı tören, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle gelen binlerce kişinin ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Her Türk Asker Doğar’, ‘Hepimiz Askeriz Silah İsteriz’ sloganlarıyla miting havasına büründü. Törende, ‘Şehitlerimizin Ölümünden AKP Sorumlu Değilse, Kim? Artık Yeter. Şehitler Ömez Vatan Bölünmez’ yazılı pankartlar dikkati çekti. İzdiham nedeniyle bazı kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi yaşarken, Muğla’dan gelen 200 polis ve 300 jandarma da geniş güvenlik önlemleri aldı.

BABANIN İSYANI: AKAN KAN ARTIK DURSUN

Şehit cenazesinin eve getirilişi sırasında kardeşi Ufuk Derin sinir krizi geçirirken, anne Melek ve baba Yaşar Derin dakikalarca tabutun üzerinden ayrılamadı. Anne Melek Derin, “Oğlum bizleri bıraktın nasıl gittin. Gittiğine inanamıyorum, ne olur geri dön” diye feryad ederken, acılı baba Yaşar Derin de “Bir oğlumu feda ettim. İkinci oğlum da vatana feda olsun ama bu akan kan artık dursun, analar babalar ağlamasın. Daha ne kadar genç ölecek. Tedbir için neyi bekliyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi. Sonrasında, Fatih İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen cenaze namazına geçildi.

2 KİLOMETRELİK KORTEJ OLUŞTU

Defnedilmek üzere Mareşal Çakmak Caddesi’nden Milas Asri Mezarlığı’na götürülen şehit Derin’in cenazesi için 2 kilometrelik kortej oluştu. Milaslılar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile apartmanların balkonlarından sloganlar atarak korteje destek verdi. Cenaze binlerce kişinin katılımı ve 300 araçlık konvoyla mezarlığa götürülüp gözyaşları arasında toprağa verildi.
Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, baba Yaşar Derin’e Türk bayrağı ve şehit oğlunun fotoğrafını verdi.

PİYADE ÇAVUŞ MUSTAFA KAYIN'I 7 BİN KİŞİ UĞURLADI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'ndeki sınır birliğine yapılan saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Mustafa Kayın, memleketi Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Keşanlı kızlar, şehidi, asker kıyafetleri giyerek uğurladı.

Şehit Mustafa Kayın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Çorlu'daki morgdan alınarak bugün öğle saatlerinde baba ocağı olan Edirne'nin Keşan ilçesi'ne getirildi. Annesi Sevgi ve baba Süleyman Kayın, şehit olan oğullarının cenazesini evlerinin bahçesinde el ele oturarak bekledi. Öğle saatlerinde ambulansla Zaferiye Mahallesi’ndeki baba ocağına getirilen Şehit Piyade Çavuş Mustafa Kayın'ın cenazesi ambulanstan çıkarılmadı. Anne Sevgi oğlunun cenazesinin evinin önüne çıkarılarak dua edilmesini istedi. Ancak askeri yetkililer kalabalık nedeniyle şehit cenazesinin ambulanstan indirilmesine izin vermedi. Bunun üzerine şehit babası Süleyman Kayın, annesi Sevgi Kayın ve şehitin ağabeyi Süney Kayın ambulansın içine girerek tabuta sarıldı. Ambulans içinde oğlunun tabutuna sarılan anne Sevgi Kayın baygınlık geçirdi.

CAMİ AVLUSUNA SIĞMADILAR

Evinin önünden kortej eşliğinde Yukarı Zaferi Camiine getirilen şehit Mustafa Kayın'ın cenaze törenine 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Milletvekilleri Necdet Budak, Cemaleddin Uslu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Kalabalık cami avlusuna sığmayınca, binlerce kişi sokak aralarında ellerindeki Türk bayrakları ile slogan atarak teröre lanet okudu.

Şehit Mustafa Kayın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu camii avlusuna getirildiğinde, ağabeyi Süney Kayın kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Sevgi Kayın da gözyaşları içerisinde oğlunun tabutuna bakarken, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır'ın eşi Tülay Özbahadır bir an olsun yalnız bırakmadığı şehit annesini teselli etti. Sürekli ellerini açarak dua eden şehit annesi Sevgi Kayın, komutan eşi Tülay Özbahadır'ın omuzunda ağladı.

Keşan Yukarı Zaferiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Şehit Piyade Çavuş Mustafa Kayın için cenaze namazı kılındı. Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun kıldırdığı namaz sırasında, cami avlusuna sığmayanlar sokak aralarında saf tuttu.

ANNE TOP ARABASINA BİNDİ

Şehit piyade Mustafa Kayın'ın cenazesi, kılınan namazın ardından top arabasına konuldu. Kardeşinin fotoğrafını alan ağabey Süney Kayın, en önde yürüyerek gözyaşı döktü. Askeri araca konulan şehit cenazesi ellerinde Türk bayrakları ile gelen kalabalık eşliğinde Keşan Asri Mezarlığı'na götürüldü. Şehit annesi Sevgi Kayın yürümekte güçlük çektiği için top arabasına binerken, baba ve ağabey ise kortejin önünde yürüdü. Şehit Mustafa Kayın'ı uğurlamaya gelen binlerce kişi sokaklara sığmadı. Cumhuriyet Caddesi üzerinden geçen şehit cenazesini selamlayanlar, ellerinde Türk bayrakları ile teröre lanet okudu.

ASKER KIYAFETLİ KIZLAR

1989/4 tertip olan Şehit Mustafa Kayın cenaze töreninde asker kıyafeti giymiş kızlar dikkat çekti. Kızlar, ellerinde Türk bayrakları ile teröre lanet okurken, bazı vatandaşlar ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’ pankartları taşıdı.

ŞEHİT PİYADE ÇAVUŞ OĞUZ YELKEN'İ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 11 askerden Piyade Çavuş Oğuz Yelken, memleketi Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şemdinli İlçesi Gediktepe Mevkii'ndeki Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na PKK'lı teröristlerin geçen cumartesi gecesi düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Oğuz Yelken'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Çorlu Asker Hastanesi morgundan alınarak ambulansa Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne getirildi. Burada şehidi, ellerindeki Türk bayraklarıyla yaklaşık 5 bin kişi karşıladı. ‘Kahrolsun PKK’, ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’ sloganları atan kalabalıkta, şehit Yelken'in fotoğrafının bulunduğu pankarta ‘Yan gelip değil, can verip yattılar’ yazılı pankart taşındı.

Daha sonra şehidin cenazesi, askerlerin omuzunda cenaze namazının kılınacağı Muradiye Camii'ne getirildi. Buradaki törene, Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, 5'inci Kolordu Komutanı Korganeral Ümit Dündar, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, CHP Edirne milletvekilleri Rasim Çakır, Bilgin Paçarız, kaymakamlar ve belediye başkanları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Kalabalık cami avlusuna sığmadı, çevre sokaklar da doldu taştı. Sürekli gözyaşı döken anne Hatice Yelken'in yanında ise sürekli bir sağlık görevlisi bekledi. Oturduğu yerden güçlükle kalkan gözüyaşlı anne Hatice Yelken, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutuna sarıldı. Baba İlyas Yelken ise dimdik ayakta durdu ve “Ağlamayacağım” dedi. Tören sırasında kardeşinin tabutuna sarılan ağabey Yavuz Yelkan'ı ise babası İlyas Yelken, “Ağlamak yok” diyerek uyardı ve başını okşadı.

Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Yelken'in cenazesi, askerlerin omuzunda alkışlarla caminin avlusundan çıkartıldı. Daha sonra top arabasına konulan cenaze, Gazi Caddesi üzerinden askeri bandonun cenaze marşı eşliğinde ilerledi. Caddeyi tamemen dolduran yaklaşık 5 bin kişi bir yandan ağladı, bir yandan da şehidini alkışladı. Daha sonra şehidin cenazesi, Uzunköprü Belediyesi'ne ait cenaze aracına kondu ve gözyaşları içinde götürüldüğü Kavacık Köyü'nde toprağa verildi.

JANDARMA ER RAMAZAN ERDEM GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Er Ramazan Erdem, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan dualar eşliğinde alınan şehidin cenazesi Bozhane Camisi’ne götürüldü.

Cami önünde ellerinde Türk Bayrakları ile bekleyen çok sayıda vatandaş, sloganlar, alkışlar ve tekbirlerle şehit erin cenazesini karşıladılar.

Cenaze merasimine Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Tümgeneral Nurettin Kılıç, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Düzce milletvekilleri Metin Kaşıkcıoğlu ve Celal Erbay, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile kentteki bazı ilçe belediye başkanları, askeri erkanın yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Top arabasına konulan şehit Erdem’in cenazesi, ilçe merkezinde askerlerin ve vatandaşların oluşturduğu kortej eşliğinde yaklaşık bir kilometre taşındı.

Erdem’in cenazesi, defnedilmek üzere Ereğli’ye bağlı Gökçeler beldesine gönderildi.

DHA - AA



5