Gündem Şehrin içinde karavanda yaşıyor! Bunu yapmasının tek sebebi var

Şehrin içinde karavanda yaşıyor! Bunu yapmasının tek sebebi var

Paylaş
Şehrin içinde karavanda yaşıyor! Bunu yapmasının tek sebebi var

Türkiye'yi derinden yaralayan Kahramanmaraş depremi sonrasında pek çok kişi alternatif bir yaşam arayışına girdi. Özellikle de karavanda yaşam çok fazla araştırılmaya başlandı. Yıllar önce evini tamamen kapatıp tam zamanlı olarak karavanda yaşamayı tercih eden Victoria Ateş, karavanda yaşamla ilgili merak edilenleri paylaştı. Şehrin içinde her istediği noktada kalma imkanı bulan Victoria'nın artık evde yaşamamasının sebebi ise duyan herkesi şaşırtıyor.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Karavanda yaşam herkes tarafından çok merak ediliyor. Özellikle Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında karavanlara duyulan ilgi de çok fazla artmaya başladı. Tam zamanlı olarak karavanda yaşayan ve şehrin içinde istediği noktada konaklayan Victoria Ateş, bu macerasının kiracı olduğu evden taşınmak zorunda kaldığı zaman başladığını anlattı. Karavanda yaşamanın evde yaşamaktan daha az maliyetli olduğunu söyleyen Victoria, her ay kazandığı paranın yarısını ya da yarısından fazlasını kiraya vermenin çok mantıksız olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"En son yaşadığım evin sahibi bir gün telefon açtı ve evi boşaltmam gerektiğini artık kendisini oturacağını söyledi. Aslında 8 yıldır karavanda yaşamayı düşünüyordum. Bu olaydan sonra artık emindim ve artık karavanda yaşamalıydım. Çünkü ev giderleri çok fazlaydı ve her ay maaşın yarısını ya da daha fazlasını kiraya vermek çok mantıksız geliyordu. Bu sebeple de artık karavan hayâlimi gerçekleştirmek istedim."


"EŞYALARIMA BAKINCA SUÇLULUK DUYGUSU HİSSETTİM"

Kira ödemenin ve fazla eşyalı evlerde yaşamın son derece yorucu olduğunu, zaman kaybına sebep olduğunu söyleyen Victoria Ateş, "Taşınırken eşyalarımı toplarken hepsine şöyle bir baktım. Büyük bir suçluluk duygusu hissettiğim. Tüm kazancımı, hayatımı hep bu eşyalara yatırmışım. Geçinmek için geleceğimi tehlike atıyor gibiydim. Hiçbir birikimim yoktu. Tüm paramı çöpe atmış gibiydim. Karavanda yaşamaya başladıktan sonra tüm hayatım değişti. Daha az eşya ile daha dolu bir hayat yaşıyorum" dedi.

Haberin Devamı


YAŞAM MALİYETİ ÇOK DAHA UCUZ

Karavana sahip olmanın ve karavanda yaşamanın maliyetinin çok fazla olmadığını söyleyen Victoria, elektriği güneş panellerinden kullanıyor. Yetmediğinde akülerden faydalanıyor. Karavanın sıfır maliyetli değil, sadece kendine göre giderleri olduğunu söylüyor. Yani sadece kira derdinden değil, ev ile ilgili tüm giderlerden kurtulduğunu açıklıyor.

Hem yoga hem de Rusça eğitmeni olan Victoria, İstanbul'un çeşitli yerlerinde ya da farklı şehirlerde karavanı sayesinde konaklıyor. Karavanını "yürüyen evim" diye adlandıran Victoria, şehrin farklı yerlerinde kalarak doğa ile iç içe olmanın mutluğunu yaşıyor.

"İstanbul'un değişik noktalarında ve şehir dışında çok işim oluyor. Sabah erkenden uyanmak yerine gece olduğunda işimin olduğu yerlere yakın bölgelere karavanımı park ediyorum. Böylece hem erken saatlerde uyanmıyorum hem de trafik derdim ve işe yetişme derdim olmuyor. Her zaman güne huzurlu başlıyorum"


"KARAVAN İNSANIN KENDİNE DÖNÜM NOKTASI"

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında birçok insan karavan hayatını merak etmeye başladı. Hatta karavanlara olan talep hiç olmadığı kadar artmaya başladı. Karavanda yaşamak herkese bir kaçış noktası gibi geliyor. Ancak uzun zamandır karavanda yaşayan Victoria, karavanın bir kaçış noktası olmadığını tam tersine herkesin hayatında bir dönüm noktası olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

"Daha fazla doğa ile içe bulunmak ve bağımsız yaşama hayâli olan herkes karavan hayatına çok rahat uyum sağlayabilir. Çünkü karavan insanın kendine dönüm noktası. Yeni bir hayatın başlangıcı. Sadece az maliyeti olduğu için değil, yaşamın tüm güzelliklerini görmek için karavana yaşamayı tercih edebilirsiniz. Çünkü karavan ile huzurlu bir hayat sürmeniz her zaman daha kolaydır.