Gündem Seri katil Konya'da yakalandı

Seri katil Konya'da yakalandı

Paylaş
Seri katil Konya'da yakalandı

Konya'nın Akşehir ile Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçelerinde son iki ayda öldürülen 2'si kadın 4 kişinin cinayet şüphelisi olarak inşaat işçisi E.G. gözaltına alındı

E.G.’nin öldürülen bir kadının kredi kartıyla ATM cihazından para çekmesi sonucu yakalandığı belirtildi. E.G.’nin 4 cinayetin dışında 1 şüpheli ölümden de sorumlu olabileceği belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 19 Temmuz Perşembe günü Akşehir İlçesi Doğrugöz Beldesi’nde tarlada çalıştığı sırada yüzük ve küpesi gasp edilen 63 yaşındaki Arife Korkmaz’ın bıçaklanarak öldürülmesi, ardından 11 Ağustos günü Akşehir’in Gölçayır Beldesi’nde evinin yaklaşık 100 metre ilerisinde cep telefonu gasp edilen 58 yaşındaki çiftçi Yakup Okumuş’ın tabancayla başından vurularak öldürülmesi; bir gün sonra da Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçesi’ne bağlı Çamözü Beldesi’nde 200 lirası, bilezik ve kredi kartı gasp edilen 65 yaşındaki Türkan Sargut’un başından vurularak öldürülmesi üzerin çalışma başlatı.

Polis ve jandarma gasp edilenlerden 2’sinin 7.65 mm. çapında tabanca ile öldürülmesi üzerine cinayetin aynı kişinin işlediği üzerine durdu. Ekipler seri katili bulmak için çalışmasını sürdürürken, 23 Ağustos Salı Günü günü Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Kırca Beldesi yakınlarında TIR ile mola veren Korhan Ersoy ve kayınbiraderi Gökhan Keser silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda Korhan Ersoy yaralandı, başından vurulan Gökhan Keser ise öldü. Polis ve Jandarma son cinayetin de aynı kişinin işlediğini saptadıktan sonra kurulan özel ekip iki ilçedeki mobese kayıtlarını ve görgü tanıklarının ifadelerini yeniden gözden geçirdi.

Çalışmalar sırasında öldürülen Türkan Sargut’un kredi kardıyla ATM cihazından para çekildiğini saptadı. Para çeken kişinin Adana’dan Akşehir’e inşaatlara çalışmak üzere gelen 30 yaşındaki E.G. olduğunu belirlendi.

Ardından dün iftardan sonra Akşehir’de 24 Ağustos Bulvarı’ndaki eve operasyon düzenlendi. Operasyonda gözatınan alınan E.G., sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polis, 3 Temmuz’da kullanılmayan yağ fabrikasında ölü olarak bulunan ve sıcak hava nedeniyle çürümüş ve tanınmayan, ancak ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan ve kıyafet benzerliği bulunan 18 yaşındaki Musa Uz’un da şüpheli E.G. tarafından öldürülmüş olabileceği üzerinde duruyor.

Atilla MEMİŞ/DHA