Gündem Sıcaklık yükseliyor, Sağlık Bakanlığı riskli 5 grubu uyardı

Sıcaklık yükseliyor, Sağlık Bakanlığı riskli 5 grubu uyardı

Paylaş
Sıcaklık yükseliyor, Sağlık Bakanlığı riskli 5 grubu uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege Bölgesi için yarından itibaren yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Marmara'da sıcaklıklar 35 dereceyi aşacak.

Yarından itibaren Türkiye'yi etkisi altına alacak olan sıcak hava dalgası öncesi Sağlık Bakanlığı'ndan kritik bir uyarı geldi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Marmara Bölgesi için 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. İstanbul'da hava sıcaklığı 35 dereceyi görecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada "Aşırı Sıcak Havadan En Çok Etkilenen Kişiler - Kronik hastalığı olanlar - 65 ve üstü yaştakiler - Dört yaşından küçük çocuklar - Obeziteden etkilenenler - Gebeler Özellikle bu gruplardaki kişiler, aşırı sıcak havada çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır." uyarısında bulunuldu.

MARMARA'DA SICAKLIK YÜKSELECEK

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği, sıcaklıkların bölge genelinde mevsim normallerinin 3-8 derece üzerine çıkmasının beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-35, Edirne’de 38-41, Kırklareli’de 35-39, Tekirdağ’da 33-36, Kocaeli’de 37-39, Sakarya’da 35-37, Yalova’da 31-33 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

EGE'DE SICAK HAVA 24 TEMMUZ'A KADAR ETKİLİ OLACAK

Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerine çıkıp, 24 Temmuz'a kadar etkili olacağı bildirildi.