Gündem Şiddete karşı her kulaç bir tokat

Şiddete karşı her kulaç bir tokat

Paylaş
Şiddete karşı her kulaç bir tokat

Sporcu İrem Sönmez Cumhuriyet'in 100'üncü yılında kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak amacıyla 24 saat aralıksız yüzdü. 1 gün sonra denizden elindeki Türk bayrağı ile alkışlar eşliğinde karaya çıkan Sönmez, kulaçlarıyla şiddete tokat gibi yanıt verdi.

39 yaşındaki İrem Sönmez, İstanbul Maltepe İdealtepe Mendirek alanından 21 Eylül Perşembe günü 17.00’de denize girdi. 500 metrelik alanda aralıksız 24 saat yüzdü. 9 yıldır yüzme sporu yapan Sönmez "Cumhuriyetin 100'üncü yılında bir şey yapmak istedim. Şahika Ercümen dalıyordu. Arkadaşlarım Manş’ı geçiyordu. Sonra bu proje aklımıza geldi. Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bu organizasyonda yer almaktan gurur duydum" dedi.

Haberin Devamı

10 SAAT TEK KOLLA YÜZDÜ

Yüzme sırasında yaşadıklarını da anlatan Sönmez, "10'uncu saatte kolum ağrımaya başladı, geçer sandım. 3 saat kadar öyle acıyla yüzdüm. Dedim ki geçmeyecek bu belli. Yüzüstü yüzemiyorum madem sırt üstü yüzdüm. Kolu farklı şekillere getirerek, 10-11 saat tek kolumla devam ettim. Tekneye dokunmak yasak. Sadece her 45 dakikada bir denizde karbonhidrat jelleri, patates, turşu suyu, bolca muz yiyerek beslendim" diye konuştu.