Gündem Şiddetli kar yağışı alarmı! İstanbullulara akşam saati uyarısı: Bir an evvel evinize gidin

Şiddetli kar yağışı alarmı! İstanbullulara akşam saati uyarısı: Bir an evvel evinize gidin

Paylaş
Şiddetli kar yağışı alarmı! İstanbullulara akşam saati uyarısı: Bir an evvel evinize gidin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve İstanbul için günler öncesinden uyarıda bulunmuştu. Trakya'da kuvvetli sağanakla birlikte kar yağışı beklenirken İstanbul'da ise yağmur görülecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, İstanbulluları akşam saatlerinde dikkatli olmaları konusunda uyararak "İstanbullular bir an evvel akşam saatlerinde evine gitsin" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre bugünden itibaren sıcaklık düşüşleri başladı ve hafta sonuna kadar devam edecek. İstanbul'da dün 17 derece olan sıcaklık bugün 12, yarın ise 8 dereceye kadar düşecek. Hafta sonu kar yağışının yurdun kuzeybatısından giriş yapması beklenirken MGM tarafından 17 ile yarın için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Haberin Devamı

Bugünden başlayarak hafta sonu sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanacak. Ayrıca kuvvetli yağışlar da etkili olacak. Kar yağışının yurdun kuzey batısından ülkeye giriş yapması bekleniyor.

TRAKYA'DA KAR ALARMI

Meteoroloji verilerine göre bugün Trakya ve İstanbul'da yağışlar etkili olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminlerini canlı yayında paylaştı. Şen, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Rüzgar döndü, sabah lodostu. Rüzgar kuzeye döndü ve hızla doğuya kayacak. Yağış Avrupa Yakası başta olmak üzere bütün İstanbul'da öğlene doğru başlayacak. Trakya'da Edirne'de başladı. Ege'de rüzgar güneyli. Edremit Körfezi üzerinde çarpışıyor. Burada yağış kuvvetli olacak. Yağış Bursa Yalova Kocaeli İstanbul başta olmak üzere kuvvetli olacak. Önce Avrupa yakası sonra il genelinde etkili olacak. Su baskınlarına neden olabilir. Öğleden sonra sıcaklıklar hızla düşecek. Rüzgar hissedilen sıcaklığı daha da düşürecek. İstanbullular bir an evvel akşam saatlerinde evine gitsin. Kara bakınca Trakya, Edirne'de kar var ancak İstanbul'da yok.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya'da 7 ili sarı ve turuncu kodla uyardı.

YARIN 17 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

MGM tarafından Marmara'nın geneli dahil Ege ve Akdeniz'de bazı iller için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller;

Çanakkale
Balıkesir
Kırklareli

Sarı kodlu uyarı verilen iller;

Antalya
Aydın
Burdur
Bursa
Edirne
Isparta
İstanbul
İzmir
Kocaeli
Manisa
Muğla
Sakarya
Tekirdağ
Yalova

 DİKKAT ÇEKEN "38 SAAT" DETAYI

Öte yandan Hava Forum'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İstanbul'da etkili olması beklenen sağanak için saat verildi. Paylaşımda yer alan "38 saat" detayı ise dikkat çekti.

İşte o paylaşım:

"İstanbul'da 38 saatlik kesintisiz yağmur bu akşam 18:00 civarı başlayacak. Soğuk havayla tatlı tatlı yağacak. Cumartesi günü de yağmur tatlı tatlı yağmaya devam edecek."

VALİ GÜL'DEN FIRTINA UYARISI

İstanbul Valisi Davut Gül, fırtına uyarısında bulunarak dikkatli olunmasını istedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gül, "Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlanmıştır" dedi.

Haberin Devamı

YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Antalya, Isparta, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarınım kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 16
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 12 (Yağışların sabah saatlerinde batısında, öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21 (Yağışların, gece saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah doğusu, öğle saatlerinden itibaren il geneli sağanak yağışlı 19
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 21
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 19
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 9
Diyarbakır: Az bulutlu 14

Haberin Devamı