Gündem Şiddetli yağış! Araçlar mahsur kaldı

Şiddetli yağış! Araçlar mahsur kaldı

Paylaş
Şiddetli yağış! Araçlar mahsur kaldı

Muğla’nın Milas ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Bafa Mahallesi’nde su baskınlarına neden oldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olmasının beklendiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Şiddetli yağmur Milas’ta öğlen saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Milas merkezde şuana kadar olumsuzluk yaşanmazken, Bafa Mahallesi’nde ise yollar ve araçlar sular altında kaldı. Bafa - Söke karayolunda seyreden araçlar, dağlardan gelen sular nedeniyle yollarda mahsur kaldı. Bazı büyük araçların sürücüleri tüm tehlikeyi göze alarak sulardan görünmeyen yolda ilerlemeye çalıştı. Diğer araçlar ise suların çekilmesini bekledi. Yolda ise uzun araç kuyrukları oluştu.

MENTEŞE DE SELE TESLİM

Muğla’nın Menteşe ilçesinde de bağlı Kötekli, Yeniköy ve Ortaköy Mahalleleri'nde şiddetli yağış sonrasında bazı cadde, sokak ve evlerin bahçeleri sular altında kaldı.

Ortaköy Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaş evinin bahçesinde oluşan su birikintilerini kendi imkanı ile boşaltırken bu alanda ilk defa su baskını olduğunu ve karşı tarafta bulunan logar’ın tıkanması sonucunda oluşan sel sonrasında evinin bahçesinin sular altında kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı