Gündem Şimdi de fitre peşindeler! Valilik izni kontrol edilmeli

Şimdi de fitre peşindeler! Valilik izni kontrol edilmeli

Paylaş
Şimdi de fitre peşindeler! Valilik izni kontrol edilmeli

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, sosyal medyada bazı dolandırıcıların sahte hesaplarla kendilerini ihtiyaç sahibiymiş gibi tanıtıp, paylaşımlar yaparak "fitre" adı altında para topladıklarını söyledi.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, sosyal medyada kendilerini ihtiyaç sahibiymiş gibi tanıtıp, ‘fitre’ adı altında para toplayan dolandırıcıların türediğini söyledi. Çoğunluğu sahte hesaptan yapılan yardım duyurularında dolandırıcıların, insanların iyi niyetini suistimal ederek paralarını aldığını aktaran Gündüz, “Ben bağış yaptım düşüncesiyle sosyal medyada gördüğünüz her paylaşıma para göndermeyin” dedi.

Haberin Devamı

VALİLİK İZNİ KONTROL EDİLMELİ

‘Çocuğumuz sakat, hasta’ gibi paylaşımlarda, sahte evrakla izin alınmış gibi gösterildiğine de dikkat çeken Neşet Gündüz, “Sosyal medya kullanıcıları bu hesapların gerçekliğini sorgulamadan, ihtiyaç sahibini araştırıp, güvenmeden para yatırmasın. Böyle bir durumla karşılaşıldığında polise bilgi verilmeli. Bağış kampanyalarında da valilik izni kesinlikle araştırılmalı” diye konuştu.