GündemÅžimdi de internette bunu ara! Bir kiÅŸi cinayetten kaç yıl yatar?

Åžimdi de internette bunu ara! Bir kiÅŸi cinayetten kaç yıl yatar?

PaylaÅŸ
Åžimdi de internette bunu ara! Bir kiÅŸi cinayetten kaç yıl yatar?

Semiha Sözer, Yalova'da fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıktan 20 metre aşağı düşerek öldü. 'Kaza' sanılan olayın cinayet olduğu 15 ay sonra anlaşıldı. Tutuklanan eş Erdal Sözer'in olaydan önce bilgisayardan Google'a girip 'Bir kişi nasıl itilir?' 'Bir kişi nasıl atılır?' diye arama yaptığı belirlendi.

İzmit Karamürsel'de oturan 1.5 yıllık evli Semiha Sözer (33) ile eşi Erdal Sözer (41) 24 Ocak 2023'te Yalova Altınova'daki Ballıkayalar bölgesine gezmeye gitti. Çift, saat 19.00 sıralarında kayalıklarda selfie çekerken, Semiha Sözer 20 metre yükseklikten aşağı düştü. Kadın olay yerinde öldü, eşi "Kazara düştü" diye ifade verdi. Bu ifadeyi çelişkili bulan jandarma olayı aydınlatmak için özel ekip kurdu. Erdal Sözer teknik ve fiziki takibe alındı, her hareketi, her konuşması izlendi.

Haberin Devamı

Şimdi de internette bunu ara Bir kişi cinayetten kaç yıl yatar

Ä°FADE BÄ°LE VERMEDÄ°

Alanında uzman akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti oluşturuldu. 15 ay süren çok yönlü çalışmaların ardından heyet, kadının itilmek suretiyle düştüğü yönünde rapor verdi. Bunun üzerine Erdal Sözer'in evinde arama yapıldı. Adamın olay öncesi bilgisayarından Google'a girip 'Bir kişi nasıl itilir?’, 'Bir kişi nasıl atılır?' şeklinde arama yaptığı saptandı. Bunun üzerine gözaltına alınan Sözer ifade vermeyi reddetti. Mahkeme de Sözer'i cinayet suçlamasıyla tutukladı.

Â

Şimdi de internette bunu ara Bir kişi cinayetten kaç yıl yatar

Semra Aysal bu fotoğraf çekildikten birkaç dakika sonra eşi Hakan Aysal tarafından kayalıklardan itilmişti

BU OLAY DA ÖNCE KAZA SANILMIŞTI

7 aylık hamile Semra Aysal, 19 Haziran 2018'de eşi Hakan Aysal ile gezmeye gittiği Fethiye Kelebekler Vadisi'nde 300 metre yükseklikten düşerek öldü. Olay önce 'kaza' sanıldı. Ancak Hakan Aysal'ın olaydan kısa süre önce eşi adına 400 bin TL'lik ferdi kaza sigortası yaptırması ve eşini toprağa verdikten sonra bu parayı almaya çalışması dikkat çekti. Polis olayın cinayet olduğu iddiasıyla Hakan Aysal'ı 2020'de gözaltına aldı. Aysal tutuklandı, yargılama sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

Â