Gündem Sınırda uçak düştü muamması!

Sınırda uçak düştü muamması!

Paylaş
Sınırda uçak düştü muamması!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında sınıra yakın Suriye topraklarında, Suriye Arap Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter düştü. Hava aracının düşüşüne şahit olan görgü tanıkları ise 'Düşen savaş uçağıydı' dedi

Suriye topraklarında uçuş yapan askeri helikopter, saat 14.00 sıralarında iddiaya göre havada infilak ettikten sonra, Yayladağı İlçesi'ndeki Topraktutan Karakolu'na 400 metre uzaklıktaki bölgeye düştü. Helikopterin düşmesi sırasında, iki pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu, ancak yere indiklerinde ise muhalifler tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

Olayın ardından sınırda görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli de helikopterin düştüğü bölgeye gitti.

GÖRGÜ TANIKLARI: DÜŞEN SAVAŞ UÇAĞIYDI

Suriye sınırında hava aracının düşüşüne şahit olan görgü tanıkları: "Düşen savaş uçağıydı. İki pilotun uçak düşmeden önce atladığını gördük".

'TEYİDE MUHTAÇ BİLGİ'


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırının Suriye tarafında, yaklaşık 400 metre mesafedeki bölgeye uçak düştüğü yönünde teyide muhtaç bilgi geldiğini, detayların araştırıldığını bildirdi

Vali Lekesiz, Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında, Suriye topraklarında bir Suriye uçağının düştüğü yönünde, teyide muhtaç, resmi olmayan bilgi aldıklarını söyledi. Türkiye sınırına düşen bir şeyin olmadığını ifade eden Vali Lekesiz, "Resmi bir bilgi yok. Bize gelen bilgilere göre, bizim Yayladağı ilçemizin Topraktutan köyünün olduğu yerdeki Suriye sınırımızın 400 metre kadar Suriye tarafına bir Suriye uçağının düştüğü yönünde, teyide muhtaç bilgiler var. Konuyla ilgili araştırmalar detaylı olarak yapılıyor" dedi. Lekesiz, uçağın kaynağıyla ilgili henüz bilgisinin olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı