Gündem "Sıra oğlumda"

"Sıra oğlumda"

Paylaş
"Sıra oğlumda"

Tekirdağ Çorlu’da tiroid kanserini yenen Selin Ümit’in oğlu Kuzey Alaz’a SMA teşhisi konuldu. Selin Ümit “9 yıl önce kendi sağlığımla sınanmıştım. Bu kez oğlumun sağlığıyla sınanıyoruz. İnanıyorum ki hayırsever vatandaşlar sayesinde oğlum bu hastalığı yenecek” dedi.

Tekirdağ Çorlu’da Selin (36) ve Vedat Ümit çiftinin 36 gün önce dünyaya gelen bebekleri Kuzey Alaz Ümit’e 14 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Aile, yurtdışında yapılacak ve 2 milyon 200 bin dolar tutan tedavi masraflarını karşılamak için Tekirdağ Valiliği’nden aldığı onayla yardım kampanyası başlattı. Selin Ümit “9 yıl önce tiroid kanseri olduğumu öğrendim. Hayatımın en zor anıydı; çünkü sağlığımla sınanıyordum. 2 yıl tedavi görerek hastalığı atlattım” dedi.

Haberin Devamı

‘SINAVIMIZ ÇOK DAHA AĞIR’

Selin Ümit “Allah kimseyi sağlıkla sınamasın. Ama bu sefer sınavımız daha ağır bir yerden, oğlumuzun sağlığıyla sınanıyoruz. Şubat başında oğlumuzu kucağımıza aldığımızda dünyanın en mutlu iki insanıydık. Ama doğumundan 14 gün sonra ölümcül kas hastalığı olan SMA Tip-1 tanısı aldığını öğrendik. 9 yıl önce kendi sağlığımla sınanmıştım. Bu kez oğlumun sağlığıyla sınanıyoruz. İnanıyorum ki eşim, sevenlerimiz, dostlarımız ve bütün hayırsever vatandaşlar sayesinde oğlum bu hastalığı yenecek” diye konuştu. Mehmet YİRUN/DHA