Gündem Sırbistan’ın para birimi nedir? 1 Sırp dinarı kaç TL? Sırbistan’a pasaportsuz gidilebilecek mi?

Sırbistan’ın para birimi nedir? 1 Sırp dinarı kaç TL? Sırbistan’a pasaportsuz gidilebilecek mi?

Paylaş
Sırbistan’ın para birimi nedir? 1 Sırp dinarı kaç TL? Sırbistan’a pasaportsuz gidilebilecek mi?

Sırbistan’ın para birimi bugün en çok merak edilen konular arasına girdi. Sabah saatlerinde gelen son dakika haberine göre Sırbistan hükümeti, Türkiye ile pasaporta gerek olmadan sadece kimlik ile geçiş uygulamasını yürürlüğe koyduklarını açıkladı. Haberin ardından Sırbistan’ın para birimi nedir? 1 Sırp dinarı kaç TL? aramaları da yoğunluk kazandı.

Sırbistan hükümeti tarafından alınan kararla Türk vatandaşları sadece kimlik kartlarını göstererek Sırbistan’a giriş yapabilecek. Uygulamanın iki ülke ekonomisine fayda sağlayacağı belirtirken, Sırbistan’a ziyaret planlayan pek çok kişi de Sırbistan’ın para birimini ve Sırp dinarının TL karşısındaki değerini araştırmaya başladı…

Haberin Devamı

SIRBİSTAN’IN PARA BİRİMİ NEDİR?

Sırbistan’ın para birimi Sırp dinarıdır.

1 SIRP DİNARI KAÇ TL?

1 Sırp dinarı 10 Haziran 2022 Cuma günü itibariyle 0,15 TL.

SIRBİSTAN’A PASAPORTSUZ GİDİLEBİLECEK Mİ?

Sırbistan hükümeti tarafından alınan kararla Türkiye’den gelen vatandaşlar ülkeye pasaportsuz olarak sadece kimlikle giriş yapabilecek.

Sırbistan hükümeti, Türkiye ile seyahatlerde karşılıklı olarak pasaport yerine kimlik kullanılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi tamamladı ve Sırbistan’a pasaportsuz seyahatler için geri sayım başladı.

SIRBİSTAN NEREDE?

Sırbistan, Avrupa kıtası içinde ve Balkan yarımadası olarak adlandırılan bölgenin orta noktasında yer alır. Güneyde Makedonya ve Arnavutluk, doğuda Bulgaristan ve Romanya, batıda ise Karadağ, Hırvatistan ve Bosna Hersek ile komşudur.