Gündem Şırnak'ta sandıktan AK Parti çıktı

Şırnak'ta sandıktan AK Parti çıktı

Paylaş
Şırnak'ta sandıktan AK Parti çıktı

Şırnak Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Yarka kazandı

Şırnak Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Yarka kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Mehmet Yarka 17 bin 76, HDP adayı Hişar Osal 9 bin 474 oy aldı.

Haberin Devamı

’BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK, KAZANANI ŞIRNAK’

Cumhur İttifakı’nın Şırnak Belediye Başkan adayı AK Parti’li Mehmet Yarka, kesin olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi HDP’li Hişar Osal’dan iki kat daha fazla oy almasıyla, kent merkezindeki kutlamalara katılarak, seçmenlere teşekkür etti. Yarka, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün öyle bir şey yaptınız ki, ben hep seçim konuşmalarımda diyordum, ’Beni uçurun, ben de Şırnak'ı uçuruyorum.’ Evet, Şırnak'ın uçmasına az kaldı. Çünkü siz karar verdiniz. Karar sizin dediniz, oylar da sizin içindir. Bu seçimim kaybedeni yok. Kazanını Şırnak'tır. Çünkü ben dedim hepimiz kardeşiz. Ben tüm Şırnaklıları kucaklamaya geldim. Kimseye bir şahsi kinim yok. HDP'ye gönül veren kardeşlerim de benim kardeşlerimdir. Hiçbir zaman için kimseyi ötekileştirmeyeceğim. Çünkü ilk gün ne dediysem aynısını diyorum. O kardeşlerimize de hizmet edeceğiz. Onlarla da oturup kalkacağız. Çünkü hepimiz akrabayız. Hepimiz Şırnaklıyız. Ben belediye başkanınız olduğum zaman beni dinlemeniz gerekiyor dedim. Silahlar patlamasın, çünkü ben silahların patlamasına karşıyım. Dedim ki, havai fişeklerde atılmasın, dedim ki araçlar konvoylarla gitmeyelim. Sadece burada bir meşale yakalım, halay çekelim. Sizlerden rica ediyorum."

Haberin Devamı

MEHMET YARKA KİMDİR?

29 Ocak 1963 yılında Şırnak’ta doğdu. Lise öğrenimini Şırnak’ta tamamladı.

Türkiye’nin birçok ilinde prestijli projelerin mimarı olan May inşaatın yönetim kurulu başkanlığını yürüten Yarka, 1986 yılında siyaset hayatına Anavatan Partisi ile başladı. 1989 yılında belediye meclis üyeliği ve henüz 26 yaşında iken belediye başkan vekili olarak uzun yıllar görev yaptı.

Şırnak, il statüsü kazandıktan sonra 1994 yılında Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasının kurucu meclis başkanlığı ve akabinde yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. Şırnak ili ve ilçelerinin sosyal ve ticari gelişimini esas alan Şırnak ili ve ilçelerini geliştirme vakfının 1996 yılında kurucu üyeliğini ve genel saymanlığı görevlerini icra etti. 2000-2001 yılları arasında genç iş adamları derneği kurucu yönetim kurulu ve dernek başkanlığı görevlerini icra etti. Şırnak spor kulübünü kurdu ve 2003-2005 yılları arasında Şırnak spor kulübü başkanlığı yaptı. Yarka evli ve 3 çocuk babası.

Haberin Devamı

AA