Gündem Sisak İslam Kültür Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Sisak İslam Kültür Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Sisak İslam Kültür Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan'da Sisak İslam Kültür Merkezi açılışında konuştu. 'Hırvatistan, Müslümanlara sağlanan huzur olması bakımından Avrupa'da örnek gösterilen ülkeler arasındadır.' diyen Erdoğan, 'İşte bugün açılışını yaptığımız kültür merkezi Hırvatistan'ın örnek yapısının sembollerinden birisi olarak yaşayacaktır. Ortak bir tarihi ve coğrafyayı paylaştığımız bu bölgedeki kardeşlerimizi unutmadık.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisak'ta İslam Kültür Merkezinin açılış töreninde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Yüreği bizlerle çarpan tüm kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Coşkunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 yıl aradan sonra Hırvatistan'ı ziyaret etmenin bahtiyarlığı içindeyim. Türkiye'deki 85 milyon kardeşinizin selamlarını iletmek istiyorum.
Bu esere ismimin verilmesi nezaketini gösterenlere ve tüm Hırvat makamlara şükranlarımı sunuyorum.

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Dostluk ve kardeşimizin nişanesi olan bu eseri el birliğiyle tamamladık. Bu merkezin diğer dinlerden dostların da vakit geçireceği adreslerden birisi olacağına inanıyorum. Sisak'ın güzelliğine güzellik katacağına inanıyorum. Tüm dost ve kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

"BU ELBETTE TESADÜFİ DEĞİLDİR"

6 yıl önce Hırvatistan ziyareti sırasında İslamiyet'in Hırvatistan parlamentosu tarafından kabul edilmesinin 100. yıl dönümü etkinliğine katılmıştım. O günlerde ayrımcılığa, hoşgörüsüzlüğe karşı Zagreb'den tüm dünyaya anlamlı mesajlar vermiştik. Bugün bir kez daha dostluk ve kardeşlik için önemli mesajlar vermiş oluyoruz. Bu elbette tesadüfi değildir.

BU BÖLGEDEKİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMADIK

Hırvatistan, Müslümanlara sağlanan huzur olması bakımından Avrupa'da örnek gösterilen ülkeler arasındadır. Şüphesiz bu huzur ortamı diğer dinler ve kültürler için de geçerlidir. İşte bugün açılışını yaptığımız kültür merkezi Hırvatistan'ın örnek yapısının sembollerinden birisi olarak yaşayacaktır. Ortak bir tarihi ve coğrafyayı paylaştığımız bu bölgedeki kardeşlerimizi unutmadık.