Gündem 'Siyasette aslolan sözünü tutmaktır'

'Siyasette aslolan sözünü tutmaktır'

Paylaş
'Siyasette aslolan sözünü tutmaktır'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan muhalefeti eleştirerek, “Meydanlarda çok söz verdiler, hiçbirini yerine getirmediler. Siyasette aslolan sözünü tutmaktır” dedi. Erdoğan, “Kimsenin gölgemizde yürüyerek, sırf seçimi kaybettirmek için dolaşmasına rıza göstermeyiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu’nda ve partisinin Şanlıurfa mitinginde konuştu. Erdoğan Şanlıurfa’da seçmenlere seslenirken “Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz projede yatırımda bizimle yarışacak siyasi rakip tanımıyoruz. Bu özgüvenimizin gerisinde 21 yılı aşan müktesebatımız bulunuyor” dedi. Erdoğan “Bu kardeşiniz Türkiye’nin cumhurbaşkanı. Yerel yönetimi de Cumhur İttifakı’na verirseniz Şanlıurfa’yı yatırımlarla daha da farklı hale getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SORUN ÇÖZECEK KARARLILIK’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, meydanlarda ve medyada esip gürleyenlerin millete verdikleri sözleri yerine getirmeyeceklerinin belli olduğunu söyleyip “2019 seçimlerinde meydanlarda çok söz verdiler, hiçbirini yerine getirmediler. Siyasette aslolan sözünü yerine getirmektir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Her kesimden insanımızın sıkıntısını çözecek kararlılığa sahibiz. Hiç kimsenin Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza göstermeyiz.”

NETANYAHU YÖNETİMİ GÜNÜMÜZÜN NAZİLERİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gazze’de yaşananlara değindi. Gazze’de yaşananların artık tahammül sınırını aştığını söyleyen Erdoğan, “Terör devleti olan İsrail, batılıları arkasına alarak tam anlamıyla bir soykırım politikası uygulamaktadır” dedi. Erdoğan, “32 binden fazla Filistinli şehit oldu. 2 milyon insan evlerini terk etmek zorunda bırakıldı. Bir barbarlıkla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘ÖNEMLİ EKSİKLERİ VAR’

İsrail yönetimine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazileri olarak isimlerini modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir. Bu katliamcıların uluslararası hukukta hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz” dedi. Erdoğan, “İslam dünyasının ortak hareket etme, zulmü engelleme noktasında halen çok önemli eksikleri vardır. 2 milyar nüfuslu İslam alemi kardeşlik görevini tam manasıyla yerine getiremedi” diye konuştu.