Gündem Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Paylaş
Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji, hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 5 ila 7 derece azalacağı uyarısında bulundu

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Karadeniz Bölgesi ile, Kocaeli, Sakarya, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar; Kıyı kesimler ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski olduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, mal ve can kaybı vs.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.